Filipinler'de gençlerin çoğu şiddet mağduru

- UNICEF'in yaptığı araştırmaya göre Filipinler'deki gençlerin yüzde 80'i şiddete maruz kalıyor

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de gençlerin çoğu şiddet mağduru

MANİLA (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Filipinler hükümetinin yaptığı araştırma, Filipinler'deki gençlerin yüzde 80'inin fiziksel veya psikolojik şiddete maruz kaldığını ortaya koydu.

UNICEF ve Filipinler Çocukların Refahı Konseyi'nden yapılan açıklamada, ülke çapında çocuklar ve 13-24 yaş arası gençler üzerinde yapılan araştırmada, her 5 kişiden birinin cinsel tacize uğradığı belirtildi.

Toplam 3 bin 866 çocuk ve genç ile görüşülen araştırmada, fiziksel şiddetin yüzde 60'ından fazlasının aile içi şiddet olduğu tespit edilirken, erkeklerin yüzde 81,5'inin, kızların ise 78,4'ünün şiddet mağduru olduğu belirlendi.

Her 5 çocuk veya gençten yüzde 66,3'ünün bir şekilde fiziksel şiddete maruz kaldığı belirlenirken, araştırmaya katılanların yarısından çoğunun da evde dayak cezası aldığı kaydedildi.

Araştırma raporunda, katılımcıların yüzde 30'undan fazlasının da tokat, tekme, yakma gibi ağır fiziksel cezaya maruz kaldığı vurgulanırken, bu oranların ülkede dayak cezasının ne kadar yaygın olduğunu gösterdiğine dikkat çekildi.

UNICEF temsilcisi Lotta Sylwander, Filipinler'in, çocukların internet tacizinin merkezi haline gelmiş olabileceğini belirtti.

Yetkililer, çocuk ve gençlere yönelik şiddetin nedenleri arasında fakirlik, suskunluk kültürü, ihbar korkusu, çocukların korunmasına yönelik yasaların uygulanmasında etkisiz kalınması olduğunu bildirdi. Hükümete konuyla ilgili kapsayıcı bir yaklaşım benimsemesi çağrısı yapan yetkililer, evde dayak cezasının da yasaklanması gerektiğinin altını çizdi.

Filipinler Sosyal Refah Bakanı Judy Taguiwalo, "Araştırma sonuçları hükümetin ülkede çocuklara yönelik şiddeti ele almada daha ciddi olması gerektiğini göstermiştir." dedi.

Ülkenin 17 bölgesinde, rastgele seçilmiş köylerdeki çoçuklar ve gençlerle yapılan araştırmada hata payı yüzde 3. Araştırmada tanımlanan 13 şiddet türü arasında fiziksel veya psikolojik ihmal, aile içi fiziksel ya da psikolojik şiddet, genel olarak fiziksel ve psikolojik şiddet, ağır fiziksel ve psikolojik şiddet, ağır cinsel şiddet, akran şiddeti veya zorbalığı, siber şiddet ve toplu şiddet bulunuyor.

Yorumlar