Figen Çizmeci Şenel kimdir, nerelidir?
Figen Çizmeci Şenel kimdir, nerelidir, ihtisas alanı nedir? İşte Figen Çizmeci hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:
Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Figen Çizmeci Şenel biyografisi son günlerde merak edilen isimler arasında yer alıyor.
İşte Figen Çizmeci Şenel biyografisi:
Koronavirüse karşı Salık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu üyeleri arasında yer alıyor.
Prof. Dr. Fiğen Çizmeci Şenel Yüksek Öğretim Kurulu Kurul Üyelerinden birisidir. İhtisas alanı ise Diş Hekimliği'dir.
48 yaşında olan Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel Denizlili'dir.
Denizli'de 1971 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Şenel, lise eğitimine kadar kendi memleketinde okudu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu.
- 2001 yılında aynı aynı üniversitenin Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim dalında doktora eğitimini tamamladı.
- 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Washington Hospital Center, Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Departmanında research fellow olarak çalıştı. Aynı yıl, Amerika Birleşik Devletleri, National Institute of Health ‘ te “Introduction to the Principles and Practice of Clinical Research, Certificate Programme,” sertifika programını tamamladı.
- 2008 yılında doçent ünvanını aldı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde doçent kadrosuna atandı.
- 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Washington Hospital Center, Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Departmanında ve 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri, National Institute of Health National Institute of Dental and Craniofacial Research’ te rotationel attending olarak çalıştı.
- 2013 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde profesör kadrosuna atandı.
- 2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri, National Institute of Health, National Institute of Dental and Craniofacial Research’ te bölümünde araştırmacı olarak projelerde görev aldı. Bu esnada branşı ile ilgili çalışmalarına ek olarak, bilimsel araştırmalar, projeler ve kalite iyileştirme konularında; bilgi güvenliği farkındalığı (NIH security program, using IT resources, information management, local and remote access, internet safety, physical security and back-up), temel bilgi sistemi güvenlik yetkilendirmesi (Basic information system security authorisation- ISSA), gizlilik bilinci (Privacy Awareness), kayıt, doküman ve risk yönetimi (records lifecycle, electronic massages, federal records, risk management, work station basics), sistem yönetimi (system administration), çalışan ve hastalarda temel haklar ve ayırımcılık (discrimination and harassment and No FEAR Act), güvenli çalışma (Laboratuary safety training) ve etik konularında eğitim programlarını tamamlamıştır.
- 2018 yılında Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanlığı’na atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir. Ağız ve Çene- Yüz Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve American Institute of Implant Dentistry Türkiye Direktörlüğü görevini yürütmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeyde 100’den fazla yayını, kongre bildirisi ve 1 adet kitap çeviri editörlüğü bulunmaktadır.
- 2019 yılından itibaren Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.
SON AÇIKLAMALARI
Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği Başkanvekili ve Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, coronavirüsün bulaşma yöntemlerini değerlendirdi.
Prof. Dr. Şenel, "Bizim burada görüşümüz tek tek olaylara odaklanmaktansa genel olarak şu an dünyada kabul gören en az 15 dakika ve 1 metreden yakın temasın olması kriterini her zaman göz önünde bulundurmak gerekiyor. Koşma, yürüme, yan yana oturma gibi yapılan olaylara odaklanmaktansa 15 dakikayı geçen, 1 metreden yakın temasa odaklanıp vatandaşlarımızın bu şekilde kendini korumasını öneriyoruz. Bilim Kurulu üyelerinin de sık sık açıkladığı gibi en az 15 dakika, 1 metrelik mesafeden bahsediyoruz bulaşın olması için. Olaylara odaklanmaktansa her zaman bunun kriter alınmasını istiyoruz" diye konuştu.
NİSAN SONUNA KADAR ARTIŞ GÖRECEĞİZ
Prof. Dr. Şenel, koronavirüsün yayılma hızıyla ilgili de açıklamalarda bulunmuştu. Bir açıklamasında, "Bu konuda dünyada değişik trendler görüyoruz. Artış trendi hala devam eden ülkeler var. Fakat buna karşın azalma trendinde olan ülkeler de var. Ülkemizde sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi test sayımız yakında 500 bine ulaşacak ve artan test sayısına kıyasla beklenen vaka sayısındaki artış hızı da azalmakta. Erken tanı ve tedaviyle iyileşen hasta sayımızda çok ciddi bir artış görüyoruz. Sayın bakanımızın ifade ettiği gibi test sayısı artıkça vakaların artacağı da tahmin edilebilen bir durumdu. Bununla beraber yoğun bakımdaki hasta sayılarında azalma olduğunu da hep birlikte görüyoruz. Nisan sonuna kadar vaka artışlarını göreceğimiz Bilim Kurulu’nda konuşulan bir konu. Ancak kesin bir sayı vermek ya da kesin bir tarih vermek pek mümkün görünmüyor" demişti.

Kaynak: yok.gov.tr
Yorumlar