"FIA anlaşmamızı haksız yere yok saydı"

- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı: "Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu, Türkiye’deki politik durum ve güvenlik nedeniyle riske girmek istemedikleri için Türkiye Rallisi'nin Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer almasını reddetti" - "Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşanan güvenlik sorunlarına bakınca FIA'nın açıklamasının adil olmadığını söylememiz lazım"

Google Haberlere Abone ol
"FIA anlaşmamızı haksız yere yok saydı"

ANKARA (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu'nun (FIA), Türkiye Rallisi'nin Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer almasını reddettiğini belirtti.

Üçlertoprağı, yazılı açıklamasında, "FIA, Türkiye'deki politik durum ve güvenlik nedeniyle riske girmek istemedikleri için Türkiye Rallisi'nin Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer almasını reddetti. 2017 Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) kapsamında Türkiye Rallisi'nin yapılması yönünde şampiyona promotörü ile bir anlaşma imzaladık. FIA anlaşmamızı haksız yere yok saydı." ifadelerini kullandı.

2016 WRC takviminde yer alan Çin Rallisi'nin, 2017 WRC takviminden çıkarılmasının ardından Türkiye Rallisi'nin öne çıkan adaylardan biri olduğunu, bununla ilgili TOSFED yönetimi tarafından bir dizi çalışma yapıldığını aktaran Üçlertoprağı, şunları kaydetti:

"Şampiyona yetkililerinin ülkemizde konuk edilmesi ve organizasyon detaylarının paylaşılmasının ardından, ekim ayı başında İspanya'da düzenlenen Katalonya Rallisi'nde şampiyona promotörü arasında anlaşma imzalanmıştı. Ancak FIA, Türkiye’deki politik durum ve güvenlik nedeniyle riske girmek istemedikleri için Türkiye Rallisi'nin Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer almasını reddetti. FIA yetkilileri tarafından ülkemizin politik ve güvenlik durumuna dair yapılan talihsiz açıklamaları okuduk. Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşanan güvenlik sorunlarına bakınca FIA'nın açıklamasının adil olmadığını söylememiz lazım. FIA yetkililerini ülkemize davet ediyor ve onlara ülkemizin Avrupa'daki diğer ülkeler kadar güvenli olduğunu göstermek istiyoruz."

Yorumlar