FETÖ’nün kasalarından 17.4 milyon dolar çıktı

FETÖ'nün el konulan 34 farklı kasada yaklaşık 17.4 milyon dolar para ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ’nün kasalarından 17.4 milyon dolar çıktı

SonHaberler | Haber Merkezi

FETÖ'nün sözde emniyet mahrem imamlarının ifadeleri sonrası el konulan 34 farklı kasada yaklaşık 17.4 milyon dolar para ele geçirildiği öğrenildi.

Gizli Kasaları İtiraf Ettiler

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ele geçirdiği listenin ardından emniyet imamı ve emniyetin mahrem imamlarının bulunduğu 30 bin kişilik liste deşifre olmuştu. MİT'in emniyet ve savcılıklara verdiği listeler doğrultusunda yakalanan ve itirafçı olan mahrem imamlar FETÖ'nün gizli kasalarını itiraf etti.

FETÖ'nün 34 Para Kasası Bulundu

Yakalanan sözde mahrem imamların itirafları doğrultusunda güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda şuana kadar 34 kasa bulundu. Kasalarda yaklaşık 17.4 milyon dolar nakit para ele geçirdi.

Akrabalarının Evlerinde Saklamışlar

FETÖ'nün sözde mahrem imamlarının, güvenlik güçlerinden paraları kaçırmak için para kasalarını akrabalarının evlerine sakladıkları, bazılarının ise  yakınlarının adına bankalarda kiraladıkları kasalarda tuttukları ortaya çıktı. Tespit edilen 34 farklı kasada ele geçirilen yaklaşık 17.4 milyon dolar nakit paranın örgütün gerçekleştiremediği darbe nedeniyle paraları Pensilvanya’ya ulaştırılamadığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

15 Temmuz'dan Önce Toplanmış

Paraların, 'himmet' adı altında emniyet ve yardım kuruluşlarından 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen öncesinde toplandığı tespit edildi.

Öte yandan, örgütte, bazı üst düzey 'kripto imam' ve 'abi' pozisyonundaki şüphelilerin, savcılıklara başvurarak itirafçı oldukları da öğrenildi.

Yorumlar

ihsan bu para fetö için çekirdek parası