FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe davası"

- AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: - "15 Temmuz'un bittiğine inanmıyorum. O uzun gecenin artçılarının devam ettiğine inanıyorum. Bugün hala, ordu ve devletin kurumlarında bu FETÖ'cü alçakların ByLock yazışmalarını, bir takım irtibatlarını yakalıyorsak, demektir ki FETÖ ile mücadele devam edecek"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe davası"

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin İstanbul'da devam eden "ana darbe davası", birçok siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu üyesi tarafından takip ediliyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan binadaki duruşma salonu önünde yaptığı açıklamada, uzun zamandır davaları takip ettiklerini ve çok farklı duygularla burada bulunduklarını anlattı.

Darbe gecesi çok büyük badire atlatıldığını vurgulayan Temurci, "Darbeyi kimin yaptığını ve millete silah doğrulttuğunu biliyoruz. Onun için aslında bu davaların sonucunu biz gönülden biliyoruz. Bu darbeyi yapan FETÖ alçağı ve ona aklını kiraya verenlerle ilgili kafamızda hiçbir soru işareti yoksa biz ne için buradayız? Bu soruyu sormamız lazım." diye konuştu.

Temurci, içerde ve dışarda bu davaları itibarsızlaştırmaya çalışan bir grup olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Millet olarak bu acıyı hissediyoruz. Kardeşlerimiz şehit oldu. Milletin gönlünde gerçek anlamda tutuklu olanlara millet gerektiği zaman gerektiği cevabı mutlaka verecektir. 'Kontrollü darbe. Şehitlerin katili devlettir' dediler. Bunları lanetliyoruz. Burada oluş gayemiz şudur, hukuku itibarsızlaştırmaya çalışanlar var. Bu darbe girişimini adeta 'olmadı' diye millete anlatmaya çalışanlar var. Millet burada ve burada olmaya devam edecek. Bu davaların gerçek sahibi millettir. Bu dava sonuçlanıncaya kadar burada olacağız. İzlediğimiz davalarda, kanalizasyon çukurunda yakalanan FETÖ alçakları bile, 'Biz bunu yapmadık, haberimiz yok. Niçin buradayız?' diyor. Onun için büyük bir algı yönetimiyle karşı karşıyayız. Büyük bir tarih, destan yazan milletin destanı elinden çalınmaya çalışılıyor."

- "15 Temmuz'un bittiğine inanmıyorum"

Tüm İstanbulluları davaları takip etmeye çağıran Temurci, hukuka ve adalete sonuna kadar inandıklarını, milletin hukukunu çiğneyenlere de en güzel cevabı yine hukukun vereceğine inandıklarını anlattı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, çok farklı bir dönem yaşandığını aktararak, "15 Temmuz'un bittiğine inanmıyorum. O uzun gecenin artçılarının devam ettiğine inanıyorum. Bugün hala, ordu ve devletin kurumlarında bu FETÖ'cü alçakların ByLock yazışmalarını, bir takım irtibatlarını yakalıyorsak, demektir ki FETÖ ile mücadele devam edecek. Hukuka güveneceğiz. Yakınımız, dostumuz olabilir ancak sonuç itibariyle hukuk ve adalet hepimiz için bulunmaz bir nimettir, hepimize lazımdır. Hukuk gereken cevabı, hukuk içinde verecektir." ifadelerini kullandı.

Bu arada, bazı şehit yakınlarıyla gazi ve yakınları da ellerinde Türk bayrağı ve idam taleplerini içeren dövizlerle açıklamayı takip etti. Gruptakiler zaman zaman da "idam isteriz" sloganları attı.

Yorumlar