FETÖ'nün İstanbul’daki "Ana Darbe Davası"

- KADEM Genel Başkanı Yılmaz: -"(FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi) Bu girişim, demokrasimize sahip çıkan aziz milletimizin ve kararlığıyla halkımıza cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bastırıldı" -"15 Temmuz gecesi vatanına ihanet edenler, şimdi mahkemelerde ihanetlerinin hesabını veriyorlar"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün İstanbul’daki "Ana Darbe Davası"

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, darbe davalarının takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu girişim, ellerinde bayraklarla tankları durdurmak için sokağa inerek demokrasimize sahip çıkan aziz milletimizin ve kararlığıyla halkımıza cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bastırıldı." dedi.

KADEM üyeleri, FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe davası"nı takip etmek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan duruşma salonuna geldi.

Burada Açıklama yapan KADEM Genel Başkanı Yılmaz, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimini unutturmayacaklarını vurguladı.

Darbelerin kabul edilemez olduğunu savunan Yılmaz, "15 Temmuz gecesi, TSK içindeki FETÖ mensubu bir grup asker kıyafetli teröristler tarafından Genelkurmay Başkanlığı karargahında darbe girişimi gerçekleşmiştir. Bu girişim ellerinde bayraklarla tankları durdurmak için sokağa inerek demokrasimize sahip çıkan aziz milletimizin ve kararlığıyla halkımıza cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bastırıldı. Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin cesurca karşısında duran 249 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz ve ailelerinin adalet mücadelesini desteklemek için Silivri’deyiz." ifadesini kullandı.

Yılmaz, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarının mahkemelerde hesap verdiğini söyledi.

Demokrasi ve milli iradeye sahip çıkacaklarına dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi vatanına ihanet edenler şimdi mahkemelerde ihanetlerinin hesabını veriyorlar. Özgürlüğünü, bayrağını, vatanını ve geleceğini korumak uğruna canını vermekten çekinmeyen şehit ve gazilerimiz için, onların emaneti olan kıymetli aileleri için, darbe ana davasını takip etmek ve desteğimizi göstermek amacıyla buradayız. KADEM olarak 15 Temmuz darbe ana davasının takipçisi olacağımızı ve bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için var gücümüzle demokrasimize sahip çıkacağımızı, çalışacağımızı ilan ediyoruz. Bu hain girişimi unutmadık. Unutturmayacağız…"

KADEM üyeleri, Genel Başkan Yılmaz öncülüğünde FETÖ'nün İstanbul'daki Ana Darbe Davası'nı takip etmek için duruşma salonuna giriş yaptılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, AK Partili milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Fatma Benli ve Hasan Turan da KADEM'e destek vermek ve duruşmayı takip etmek için Silivri'ye geldi.

Yorumlar