FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

- Sanık savunmalarıyla devam eden duruşma, yarına bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması tamamlandı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında inşa edilen binadaki büyük salonda yapılan duruşmada, sanık savunmalarının alınması işlemi sürdü.

Savunma yapan tutuklu sanık Salih Zeki Azak, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Kapatılan İş Hayatı Dayanışma Derneği’ne (İŞHAD) ticari hinterlandını genişletmek için üye olduğunu ileri süren Azak, "Bırakın silahlı terör örgütü üyesi olmak, içinde örgüt kelimesi geçen bir gruba üye olmam bile kabul edilemez. FETÖ’nün gayelerinden hiçbir dönem haberim olmadı. Hiçbir illegal faaliyet içinde bulunmadım." diye konuştu.

Azak, suç işlemediğini ve FETÖ’nün devlet içinde gizli örgütlenmesinden haberdar olmadığını iddia etti.

Savunmasında sürekli "kandırıldım" kelimesini kullanan Azak’a, mahkeme heyeti başkanı Ali Öztürk, "Savunmanı yap, sana isnat edilen suç ne ise ona cevap ver. Sen bu dosyada kandırılan değil, kandıransın. İsnada cevap ver." diye çıkıştı.

Azak, İŞHAD aracılığıyla yapılan yurt dışı seyahatlerinin ise turistik ziyaretler olduğunu ve bazı gezilere ailesiyle birlikte katıldığını öne sürdü.

- "Postaki avantajımı kaybetmemek için para yatırdım"

Tutuklu sanık Selahattin Altuntaş da kapatılan İş Dünyası Gelişim Derneği’nde (İŞGED) iş dünyasındaki çevresini genişletmek için bulunduğunu, derneğe ise sadece üyelik ücreti ödediğini savundu.

Kapatılan Marmara İş Hayatı ve Dernekleri Federasyonu (MARİFED) üyesi olmadığı iddiasında bulunan Altuntaş, dernek üyeliğini emniyet sorgusunda öğrendiğini ileri sürdü.

Bank Asya’daki hesap hareketlilikleri hatırlatılan Altuntaş, 2014 yılı sonrası Bank Asya’daki hesap hareketliliklerinden haberdar olduğunu belirterek, "Bank Asya’da, 30-40 bin civarı bir hesap hareketliliğim oldu. Postaki avantajımı kaybetmemek için para yatırdım. O para benim için çok değil." dedi.

- Şampiyon Beşiktaş’a kızmış, Digitürk’ü kapatmış

Tutuklu sanık Oğuz Kaan Gündüz ise savunmasında, 17-25 Aralık’tan sonra Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya para yatırmadığını, bankadaki paraların babasının vefat etmesinden sonra satılan gayrimenkullerin ve kira gelirlerinden gelen paralar olduğunu iddia etti.

Fanatik Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Gündüz, Digitürk aboneliğini iptal etme sebebinin ise Beşiktaş’ın maçları olduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet savcısının "Beşiktaş’ın şampiyon olduğu sezon Digitürk aboneliğini iptal ettirmişsin. Samanyolu’nun Digitürk’ten çıkartılmasından 2 gün sonra aboneliğini iptal ettirmişsin. Alakası yok yani?" sorusuna sanık Gündüz, "Hakeme ve maça kızıyordum, aboneliği iptal ettirdim, maçla ilgili kapattım." diye cevap verdi.

Tutuklu sanık Rüstem Karaoğlan da suçlamaları reddederek, tahliyesini istedi.

Duruşma yarına ertelendi.

Yorumlar