FETÖ'nün Denizli'deki finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik dava

- Kapatılan TUSKON'un Genel Sekreteri firari Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer ile örgütün sözde 3 "il imamı"nın da aralarında bulunduğu 33'ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün Denizli'deki finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik dava

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına ilişkin 33'ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda devam eden duruşmaya sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Davanın çarşamba günü başlayan dördüncü duruşmasında bugün sanıkların savunmaları ve avukatların tahliyeye ilişkin taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara verdi.

Ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 4'ünün adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Tanıklardan Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek'in duruşmaya zorla getirilmesi için cumhuriyet savcılığına müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Ocak 2018'e erteledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON'un Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde üç "il imamı"nın da aralarında yer aldığı 33'ü tutuklu 67 kişi hakkında dava açılmıştı.

Yorumlar