FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

- Darbe girişimi Pakistan'da protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

İSLAMABAD (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Pakistan'da protesto edildi.

Başkent İslamabad'daki basın kulübü önünde toplanan Pakistanlılar, Türk bayrakları taşıyarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganlar attı.

FETÖ'nün darbe girişiminin protesto edildiği gösteride küçük bir Pakistanlı kız megafonla Türkçe olarak "Yaşasın Türkiye, Yaşasın Erdoğan" şeklinde bağırırken, kalabalık tarafından "Yaşasın Pakistan-Türkiye dostluğu", "Türkiye'nin kaderi bizim kaderimizdir" yönünde sloganlar atıldı.

Protestoya katılanlar arasında yer alan Pakistanlı gönüllü yardım kuruluşu Hubeyb Vakfı'nın Başkanı Nedim Ahmed, Türkiye'de yaşanan tüm gelişmelerin tüm İslam alemini çok yakından ilgilendirdiğini belirterek, "Şükür ki Türkiye'deki bu darbe girişimi önlendi ve demokratik hükümet yönetimi devam etti. Türk hükümetini ve halkını ülkelerine sahip çıktıkları için tebrik ediyorum. Türkiye'nin iyiliği tüm İslam aleminin iyiliğidir. Biz Türk halkı ile birlikteyiz." dedi.

Kalabalığın, ellerinde "Cumhuriyetin kurtulması için Türk halkını ve Sayın Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyoruz" yazılı pankart taşıdıkları görülürken, protesto gösterisi Türkiye için dua edilmesinin ardından sona erdi.



Yorumlar