FETÖ'nün darbe girişimi mağdurları TRT'de ağırlandı

- Darbe girişimi sırasında, TRT Radyo Binası işgaline karşı direnirken şehit olanların yakınlarıyla gaziler, aynı binada akşam yemeğinde bir araya geldi - TRT İstanbul Bölge Müdürü Avşar: - "Sizler, o kurşunlara göğüs gererek, bu vatanın işgalden kurtulmasında tarihi bir rol oynadınız"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi mağdurları TRT'de ağırlandı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında Harbiye'deki TRT Radyo Binası işgaline karşı direnirken şehit olanların yakınlarıyla gaziler, aynı binada akşam yemeğinde ağırlandı.

Akşam yemeğine gelen şehit yakınları ve gaziler, bina girişinde TRT yetkililerince karşılandı. Kendilerine yakın ilgi gösterilen konuklar, direnişte bulundukları binada ağırlanmanın mutluluğunu yaşadı.

TRT İstanbul Bölge Müdürü Abdülhamit Avşar, yemek öncesinde, 15 Temmuz’un Türk tarihi için önemli dönemeçlerden olduğunu söyledi.

Düşmanın en başta belli olmadığını, milletin asker zannettiği kişilerin millete silah doğrulttuğunu belirten Avşar, "Milletin, ülkenin her yerine sızan bir ihanet çetesi, sinsice hareket ederek, bu ülkeyi işgale kalkıştı. Onlar, bu milletin rehavete düşerek, eşya, çocuk ,mal sevgisine tutulduğunu ve bundan dolayı bir şey yapamayacaklarını sandılar ama çok kötü yanıldılar." diye konuştu.

Avşar, o gece Türk milletinin büyük bir tarih yazdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Dünya tarihinin şerefle yazacağı bir gece oldu. O gün bu yüce milletin fertleri, sonunu düşünmeden, bir şey düşünmeden, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara, caddelere, meydanlara doldu, silahını bize çeviren o hainlerin üstesinden gelerek, işgal ettikleri kurumlardan, yerlerden onları söküp attılar. Sizler, o kurşunlara göğüs gererek, bu vatanın işgalden kurtulmasında tarihi bir rol oynadınız. İnşallah Çanakkale, Malazgirt ve İstanbul'un fethinin yazıldığı gibi bugünlerin de romanları, destanları yazılacak. Bu kahramanlıklar hiçbir zaman unutulmayacak."


- "İdam istiyoruz"

Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık da 15 Temmuz gecesi Türk tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanetle karşılaşıldığını dile getirdi.

O geceyi asla unutmayacaklarını belirten Akbıyık, "Toplumun her kesimine yerleşmiş bir virüs, Türk milletinin bütünlüğüne, inancına, her şeyine göz dikti. Bu ülkeyi ele geçirmek, işgal etmek için haince harekete geçti. Ancak sizlerin inancı, imanı bunlara mani oldu. Şehitlere rahmet diliyorum. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oluyorum. Allah sizlerden razı olsun." şeklinde konuştu.

15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Gökhan Çam ise 15 Temmuz gecesinde ellerini taşın altına koyduklarını söyledi.

Türk milletinin bir ferdi olarak, Türkiye'den başka gidecek yerleri, vatanları olmadığını vurgulayan Çam, "Allah bu vatan hainlerinin cezasını versin. Vatandaşlar, gaziler, şehit yakınları olarak idam istiyoruz. Allah nasip ederse de bunların cezalandırıldığını göreceğiz. Allah bir daha öyle bir günü bu ülkeye yaşatmasın çünkü ülkemiz bunu hak etmiyor. Referandumda da gaziler olarak çalışacağız. 'Evet' çıkması için elimizden geleni yapacağız." ifadesini kullandı.



Yorumlar