FETÖ'nün darbe girişimi Bosnalılara anlatıldı

- Etkinlik kapsamında, AA tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı da konuklara dağıtıldı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi Bosnalılara anlatıldı

KİSELJAK (AA) - Bosna Hersek'in orta kesimindeki Kiseljak şehrinde düzenlenen "15 Temmuz darbe girişiminin tüm yönleri" konulu panelde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi Bosnalılara anlatıldı.

Yunus Emre Enstitüsü, İslam Birliği Kiseljak Meclisi ve Balkanlar Milli Görüş Derneğinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında, Anadolu Ajansı'nın (AA) 15 Temmuz'dan Yenikapı Mitingi'ne kadar geçen sürece dair fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

Yoğun ilgi gören panele katılan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, düzenledikleri panel ve sergiyle Bosna Hersek halkına 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yaman, panel ve serginin daha önce başkent Saraybosna ve Fojnica şehirlerinde de düzenlendiğini anımsatarak, "Bugün de buradayız. Bosna Hersek halkını FETÖ hakkında bilgilendirmeye devam ediyoruz." dedi.

Bosna Hersek halkının 15 Temmuz gecesi yaşananları birinci ağızdan dinlemesi ve bu tehlikenin kendilerini de etkileyebileceğini öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Yaman, Mostar, Tuzla, Zenica, Bihac ve Cazin şehirlerinde de panel düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

- "Boşnaklar ve Türkler kardeş milletlerdir"

Kiseljak Müftüsü Kenan Bajric de Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte Türk halkının 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını Kiseljaklılara da göstermek istediklerini söyledi.

Panelin Kiseljak'ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bajric, "Bunun, bizim için son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle de Türkiye ve Türk halkına nasıl zarar verilmek istendiğini merak eden gençler için oldukça yararlı bir etkinlik oldu." dedi.

Bajric, Türk halkıyla köklü bağlarının bulunduğunu ve bunun kopmaması gerektiğini vurgulayarak, "Boşnaklar ve Türkler kardeş milletlerdir." diye konuştu.

- Türkiye'nin darbe tarihi de anlatıldı

Panelde Türkiye'nin darbe tarihi ile ilgili bilgi veren Balkanlar Milli Görüş Derneği Başkanı Edin Salkovic ise Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nde 1876'dan 2016'ya kadar 13 darbe gerçekleştiğini anımsatarak, "15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye'de olduğu kadar Türkiye'nin sınırları dışında da planlanmıştır. Türkiye bu darbe ile Suriye'dekine benzer bir iç savaşa sürüklenecekti." şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında ayrıca, AA tarafından hazırlanan ve FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrasındaki tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı da konuklara dağıtıldı.

Yorumlar