FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpası ABD'den devam ediyor

17-25 Aralık kumpaslarıyla hükümete açık bir şekilde darbe yapmaya çalışan FETÖ'nün hedef aldığı isimler şimdi ABD'de tam da örgütün istediği şekilde yargılanmak isteniyor. ABD'de İran'a yönelik yaptırım kararlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle Türk vatandaşları hakkında açılan davalara bir yenisi eklendi. İş adamı Rıza Sarraf'ı tutuklayan ABD, şimdi de Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı çıkardı. Hakkında tutuklama kararı çıkarılanlardan biri de Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Arslan.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpası ABD'den devam ediyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Hükümete yönelik darbe girişimi olduğu bizzat Fetullah Gülen tarafından da itiraf edilen 17-25 Aralık kumpasları kaldığı yerden ABD'den devam ediyor. FETÖ'nün hükümete yakın isimler üzerinden gerçekleştirmek istediği darbe başarısız olunca devreye ABD girdi. ABD'nin ilk olarak Rıza Sarraf'ı tutuklatmasından sonra şimdi de o dönem FETÖ'nün hedefinde olan başka isimlere sıra geldi. 

ABD'de dün haklarında dava açılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında tutuklama kararı çıktı.

BAKAN GÜL: HUKUKİ DAYANAĞI YOK

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Zafer ÇAğlayan hakkındaki iddianamenin ABD hukuk sisteminin itibarını düşüreceğine inadığını söyledi. Adalet Bakanı Gül, Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen "Adli Yıl Açılış Programı"na katılmak üzere geldiği Haliç Kongre Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Eski Bakan Zafer Çağlayan'a ABD'de dava açılmasına ilişkin soru üzerine Bakan Gül, "Türkiye'de eski bakanlık yapmış arkadaşımız ve ilgililerle ilgili, vatandaşlarımızla ilgili yapılan bu iddianamelerin hukuki bir tarafı bulunmamaktadır. Bu iddialar aslında Türkiye'de, Türk devletini ele geçirmeye çalışan FETÖ terör örgütü mensuplarınca kullanılmış atılmış bir sakızdır. Bu sakızı alıp çiğnemek hukuk açısından çok büyük bir skandaldır. Ben bunun Amerika Birleşik Devletinin hukuk sisteminin itibarına gölge düşüreceğine inanıyorum." dedi.

Yorumlar

ihsan kumpas esas cianın abd nin başaramayınca başka dümenler çeviriyorlar kısas bizde deliller var abd ve elöiliklerini fetö devasına dahil edelim