FETÖ üyesi oldukları iddia edilen iş adamlarına yönelik dava

- Silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla 18'i tutuklu 36 sanığın yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ üyesi oldukları iddia edilen iş adamlarına yönelik dava

ADANA (AA) - Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan haklarında dava açılan 18'i tutuklu 36 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Yasir Sarı, Ahmet Turan Titrinli, Davut Turhan, Engin Tunç, Evliya Demiraslan, Faruk Önük, Fevzi Kaplan, Güngör Öğütgen, Halit Takal, Maruf Tüdeş, Murat Kurt, Osman Kala, Ömer Işık, Ömer Ali Erdem, Ramazan Çelik, Şahin Fidan, Yadin Miran, Yener Ural ile tutuksuz sanıklar Ahmet Yolaç, Hakan Çelik, Bekir Cangüven, Bülent Güley, Hasan Eren, Mehmet Yaman, Mustafa Kaykaç, Mustafa Kul, Muzaffer Akbulut, Orkun Kaykaç, Recep Yüzgeç, Rüştü Uslu, Sadık Kardiyen, Selçuk Öntürk, Selvi Nur Işık, Tuncer Telli, Uğur Kurt, Yakup Vecdi Uslular ve avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitlerinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

Mahkeme heyeti tarafından ilk olarak savunma yapması istenen tutuklu sanık Engin Tunç etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve beyanlarında samimi olduğunu söyledi.

FETÖ/PDY'nin haberleşmede kullandığı "ByLock" uygulamasını kullandığını belirten Tunç, şunları söyledi:

"Ben hiçbir terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmedim. Bu yapıya dair tüm bildiklerimi anlatmak isterim. 2007 yılında Çukurova Üniversitesi Ekonometri Bölümünü kazandım. O süreçte devlet yurduna başvurdum ama çıkmamıştı. Cemaat adıyla bilinen bu yapı devlet yurduna yerleşemeyen böyle öğrencileri tespit ediyordu. 2012 yılına kadar Barajyolu'nda bulunan Söğüt yurdunda kaldım. Bu yurtta kaldığım süre zarfında bu yapıya ait sohbet toplantılarına katıldım. Ben 2012 yılında Adana girişimci iş adamları derneğinde ön büro elemanı olarak iş buldum. Belli bir süre sonra buranın iş yükü nedeniyle ayrıldım. Daha sonra Ceyhan girişimci iş adamları derneğinde çalışmaya başladım. Bir süre sonra bu derneğin bağlı bulunduğu federasyon görevlisi Fetullah K. ile tanıştım. Bu kişi benim cep telefonuma ByLock'u yükledi. Daha sonra telefonları eşleştirdi. Bu programı kullanırken Fetullah K. ve dernek çalışanları program üzerinde grup olarak bulunuyordu. Bu grupta mesajları Fetullah K. gönderiyordu. Genelde dini içerikli mesajlar geliyordu. Bank Asya'ya talimat ve çağrı üzerine para yatırmadım. Heyetinizce uygun görüleceği şekilde tahliyemi ve beraatımı talep ederim."

Savunması alınan diğer tutuklu sanık Evliya Demiraslan ise Ceyhan'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Burç Okullarında müdür olarak görev yaptığını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Burç Okullarıyla olan temasının suç olmadığını savunan Demiraslan, şunları söyledi:

"Benim görev yaptığım süre zarfında bu okullar sıkı denetime tabiydi. Bu kurum suçlu olabilir ama benim eğitimci olarak temasım suç değildir. Evimde 3 adet dolar bulundu. Ben bir koleksiyonerim. Yıllardan bu yana koleksiyon yaparım. Bende 70'den fazla ülkenin bin tane parası vardır. ByLock uygulamasını yüklemedim ve kullanmadım. Tahliyemi ve beraatımı talep ederim."

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının tamamlanması için duruşmayı yarına erteledi.

Yorumlar