FETÖ sanığı SAT'çılar ile "mahrem imamları"nın davası

- Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ve bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ sanığı SAT'çılar ile "mahrem imamları"nın davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Sualtı Taarruz (SAT) ve Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binada yapılan duruşmada, savunma yapan tutuklu sanık Cafer Saraç, 14 Temmuz’da İzmir’de görevliyken Hakan Egemen tarafından arandığını ve koruma göreviyle görevlendirildiğini, 15 Temmuz’da komutanlıkta olması gerektiğini söylediğini anlattı.

Sanık Saraç, 15 Temmuz’da Hakan Egemen’in salonda kendilerine tankların köprüyü kapattığını ve görevin iptal edildiğini ifade ederek, "Hakan Egemen bize 'dağılın' dedi. Ben herhangi bir toplantıya katılmadım. Ve SAT’tan ayrıldım. Sadece yanımda kendi getirmiş olduğum, içinde kamuflaj olan sırt çantam vardı. Başka bir yere gitmedim. Hakan Egemen aracını çalıştıramadığından kendisini Kavacık’a bırakmamı istedi. Egemen yolda telefonda kendisini arayanlara görev iptal olduğunu söyledi. Kuzey Saha Komutanlığı’ndan gelen mesajın darbecilerin tarafından yollanabilmiş olacağını da söyledi. Birliğe evimin 3 dakika uzaklıkta olduğunu söyledim, Hakan Egemen’i evime davet ettim. Evime SAT Komutanlığı’nda gördüğüm 2 kişi daha geldi." dedi.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk’ün "Evine her geleni alıyor musun?’’ sorusuna sanık Saraç, "Hakan Egemen binbaşı davet etti." şeklinde cevap verdi.

Sanık Saraç, evine gelen kişilerin araçta silah olduğunu söylediğini, bu silahların ailesini ve kendisini tehlikeye atacağını düşündüğü için bu silahları alarak sakladığını, pazar günü birliğe giderek, bu silahların yerini söylediğini aktardı.

Bir diğer tutuklu sanık Mustafa Öztürk de savunmasında, 12 Temmuz’da SAS eğitimine başladığını, binbaşı Hakan Egemen tarafından moral için 15 Temmuz’da yemeğe davet edildiğini, akşam üzeri yemek için evden ayrıldığını Hakan Egemen’in kuvvet komuta görevi olduğu için SAS komutanlığına geçmesini ve komutanlıkta Egemen’in kendisine beklemede kalmasını söylediğini aktardı.

Sanık Öztürk, "Hakan binbaşı görev olduğunu söyledi. Yalçın yüzbaşı 'böyle görev olmaz ben ayrılıyorum' dedi. Ben de ayrılmaya karar verdim. Otoparkta aracımı çalıştıramadım, Yalçın yüzbaşı seni istediğin yere bırakayım dedi. Trafikte çok takıldık, terör eylemi olduğunu öğrendik ama ne şekilde olduğunu öğrenemedik. Geç saatlerde lojmanlara ulaştık. Bir süre lojmanlarda oturduk, haberleri inceledik, darbe girişimi olduğunu bu sırada öğrendim. Üsküdar’dan eve gitmek için çay bahçesinde beklerken olan olayları izledim. Daha sonra vapur seferiyle evime geçtim. Pazartesi grup komutanımız, Hakan Egemen’in kendi bilgisi dışında hareket ettiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Savunma yapan bir kısım sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Duruşma, yarına ertelendi.



Yorumlar