FETÖ sanığı SAT'çılar ile "mahrem imamları"nın davası

- Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, sanıkların talepleri alındı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ sanığı SAT'çılar ile "mahrem imamları"nın davası

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, sanıkların talepleri alındı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binada yapılan duruşmada, taleplerle ilgili söz verilen sanıklardan Eyüphan Kılıç, hiçbir eyleme katılmadığını ifade ederek, tahliyesini istedi.

Bir diğer tutuklu sanık Fahri Özdemir, üzerine atılı suçlamaları reddederek, "17 aydır yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıların sona erdirilmesini" talep etti.

Bir diğer sanık Hüseyin Demir de, hain darbe girişiminde bulunmadığını, örgütle organik bir bağının olmadığını öne sürerek, 17 aydır devam eden tutukluluk süresi nedeniyle tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Hüseyin Yazıcı, "15 Temmuz hain darbe girişimiyle uzaktan yakından ilgim yoktur. Devletin silahlarını, devlete karşı kullanmadım. Kaçma şüphem yoktur. Kısıtlamaların kaldırılmasını ve tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Kenan Ceylan da, iddianamede ByLock kullandığı iddialarının olduğunu, tutuklandıktan sonra bu programın varlığını öğrendiğini, programı kullanmadığını, örgütsel hiçbir faaliyete katılmadığını savunarak, OYAK'taki tedbirlerinin kaldırılmasını ve tahliyesini istedi.


- "Koğuşumda çok mutluyum"

Tutuklu sanık Hakan Egemen de, Ankara Barosu’na kayıtlı avukatı tarafından dolandırıldığını iddia ederek, "Kendimi savunacağım. Avukat tutmayacağım. Savunma yapana kadar tahliye talebinde bulunmayacağım. Koğuşumda çok mutluyum. Benim üzerimden sanıklar kandırılmış olabilir, bilmiyorum. Ben de amirlerimce kandırıldım." dedi.

Sanık Levent Özcan, hain darbe girişimini kınadığını, gerçek hainlerin bulunmasını istediğini dile getirerek, "Murat Çetinkaya’nın bıraktığı silahlar 1 sene sonra evimin bodrumunda bulunmuştur. Kabul etmiyorum bu iddiaları. Tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Murat Çetinkaya da "Bildiğim her şeyi söyledim. Takdir mahkemenindir." ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da, tahliyelerini istedi.

Söz alan sanıkların avukatları da, eksik hususların giderilmesini ve müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Mahkeme, ara kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi.

Yorumlar