FETÖ sanığı polislerin "usulsüz dinleme" davası

- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, STK temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı dava, yarına ertelendi - Tutuklu sanıklardan İbrahim Güneş, ceza infaz kurumu ring araçlarına bindirildiği sırada ''Aşkım seni seviyorum, aşkım'' diye seslendi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ sanığı polislerin "usulsüz dinleme" davası

KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, STK temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenmesi ve takip edilmesine ilişkin Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı dava, yarına ertelendi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmada, tutuklu sanık eski istihbarat polisi Hasan Karagöz, savunmasında, yaptığı işlemlerin hiçbirinin suç teşkil etmediğini öne sürdü.

Yapılan dinlemelerin hepsinin önleme faaliyeti olduğu ileri süren Karagöz, hiçbir terör örgütüyle bağının bulunmadığını iddia etti.

Karagöz, Cumhuriyet Başsavcılığınca ByLock ile ilgili yeni açıklamalar olduğunu ifade ederek, hakkındaki raporun yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulundu.

Öte yandan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Topaldemir, rahatsızlığı nedeniyle duruşmadan ayrılırken, yerine Cumhuriyet Savcısı Halis İpek devam etti.

Duruşmaya yarın devam edilecek.


- ''Aşkım seni seviyorum, aşkım''

Tutuklu sanıklardan İbrahim Güneş, ceza infaz kurumu ring araçlarına bindirildiği sırada ''Aşkım seni seviyorum, aşkım'' diye seslenirken, eski İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Şimşek ise basın mensuplarına tepki göstererek, "Her gece mi çekeceksiniz?" dedi.

Sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında ceza infaz kurumuna götürüldü.

Yorumlar