FETÖ sanığı gazetecilerin yargılandığı davada karar

- Adana'da biri tutuklu, 2'si firari 11 gazetecinin "silahlı terör örgütü üyeliği"nden yargılandığı davada, sanıklardan 4'ü 7 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı, 7'si ise beraat etti

Google Haberlere Abone ol
FETÖ sanığı gazetecilerin yargılandığı davada karar

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin 11 gazetecinin yargılandığı davada, sanıklardan 4'ü 7 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi, diğerlerinin ise beraatine karar verildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Aytekin Gezici, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz bazı sanıklar ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmaya ayrıca CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve Hatay Milletvekili Birol Ertem izleyici olarak katıldı.

Sanık Gezici savunmasında, "sohbet" adı altındaki örgütsel toplantılara katılmadığını ileri sürerek, "Zaman gazetesinin kapatılma protestosuna katılmadım. Burç okullarına destek eylemine olduğum iddiası gerçek dışıdır. Bu okulla ilgili haber yapmadım. Bu terör örgütünü övmedim. Ben aralıklarla Zaman gazetesinde çalıştım. ByLock programını yüklemedim ve kullanmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa Naim Yalçınel, Aytekin Gezici ve Yüksel Evsen'i 9'ar yıl, Abdullah Özyurt'u 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı, diğer sanıkların ise beraatine karar verdi.

Yorumlar