FETÖ sanığı eski polislerin yargılandığı dava

- Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında dava açılan eski emniyet mensubu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ sanığı eski polislerin yargılandığı dava

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen eski emniyet mensubu biri tutuklu 24 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cumali Helvacı ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanık E.S. savunmasında, ByLock programını 2015 yılının ocak ayında yüklediğini ve beş ay kadar bu programı kullandığını söyledi.

ByLock üzerinden sohbet abisi H.T. ile görüştüğünü belirten sanık E.S, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğine yönelik ayrıntılı dilekçesini mahkemeye sunduğunu anlattı.

Sanık Helvacı da uzun süredir tutuklu bulunduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

Diğer sanıklarda haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını ve beraatlerine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Helvacı'nın mevcut halinin devamına ve adli kontrollerin kaldırılması taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar