FETÖ sanığı avukat beraat etti

- Örgütün avukatlık yapılanması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan Cesim Parlak'ın, beraatine karar verildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ sanığı avukat beraat etti

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılanan avukat Cesim Parlak beraat etti.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Parlak ve avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın beraatine karar verilmesini istedi.

Parlak, hayatının hiçbir döneminde bu yapıyla ilişkisinin olmadığını savunarak, mütalaaya katıldığını söyledi.

Mahkeme, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan mahkumiyet verilmesi için yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.


- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Parlak'ın, "Paralelcilere (!) sahur eziyeti", "MİT Tırlarının Yolu Lahey'den Geçer mi?" başlıklı yazılarıyla FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün toplum üzerinde oluşturmak istediği algı çalışmasıyla eş güdümlü olarak yazılar yazarak örgüt yanlısı üslup kullandığı belirtiliyordu.

İddianamede, örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatının ardından, sanığın Bank Asya'daki hesabında 2014 Ocak'ta 5 bin liranın altında parası olduğu, bu paranın Mart'ta 25, Aralık'ta da 45 bin arttığı ifade edilerek, Parlak'ın ailesinden bazı kişilerin de Bank Asya'da hesabı olduğu, kardeşinin hesabında 2014 Ağustos'ta 20 bin lira artış görüldüğü aktarılıyordu.

Sanığın polis memuru olan akrabası Hasan Parlak ile kaymakam kardeşi Hüseyin Parlak'ın KHK ile görevlerinden ihraç edildikleri anlatılan iddianamede, sanığın çok sayıda "ByLock" kullanıcısıyla irtibatlı olduğu, "ByLock" kullandığı belirtiliyordu.

İddianamede, Parlak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.


Yorumlar