FETÖ lideri, Adil Öksüz'ü sattı, Kılıçdaroğlu'nu yaktı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'yü aklamaya yönelik açıklamalar yaptığı, sık sık örgüt ağzıyla hükümeti eleştirdiği yönündeki eleştirileri güçlendiren ve CHP liderini zor durumda bırakacak yeni bir gelişme yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz'ü FETÖ ile değil de MİT ile ya da başka yerlerle irtibatlandırma çabalarının kaynağı ortaya çıktı. Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün Pensilvanya'dan gelerek Akıncı Üssü'nde yakalanan Adil Öksüz'ün kendilerinden olduğunu kabul etti ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun daha önce dillendirdiği "MİT ile irtibatlı" iddiasının kaynağının da kendileri olduğunu itiraf etti. Gülen, Öksüz'ün MİT ile irtibatlı olduğu iddiasını "gerçekmiş" gibi Avrupa basınına yansıttı.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ lideri, Adil Öksüz'ü sattı, Kılıçdaroğlu'nu yaktı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

15 Temmuz darbe girişiminin Fetullah Gülen tarafından organize edildiğinin en büyük delillerinden biri olan Adil Öksüz konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Daha önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından darbe girişiminde FETÖ'yü temizlemek için ortay atılan "Adil Öksüz MİT ajanıydı" şeklinde ifadeler şimdi Fetullah Gülen tarafından "gerçekmiş" gibi Avrupa basınına yansıtıldı. Gülen, Adil Öksüz'ün kendilerinden olduğunu kabul etti ancak, "MİT ile irtibatlı olduğu ortaya çıktı" şeklinde kesin ifadeler kullanarak çarpıtma yoluna gitti. 

Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin sivil iki numarası olduğu kesinleşen Adil Öksüz'le ilgili "Sanırım okulda öğrenciyken, bizim ders halkamızın bir parçası oldu" dedi. Gülen, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ortaya atılırken çok sert tepki çeken, FETÖ'yü temize çıkarmaya yönelik açıklama olarak algılanan, MİT iddiasının kaynağının da kendileri olduğunu farkında olmadan itiraf etti. Gülen, "Öksüz'ün Türk istihbaratıyla ilişkili olduğu ortaya çıktı" diyerek kesin ifadeler kullandı. 

France 24 kanalına açıklamalarda bulunan Gülen, iddianamelerde yer alan bilgilerden, Temmuz 2016’dan önce Öksüz’ün Golden Generation Retreat and Recreation Center’ı ziyaret ettiğini kabul etti. Gülen, “Birkaç yıl önce o buraya bir defa geldi. Daha sonra medyada çocuğunun benimle çekildiği bu fotoğrafı gördüm. Bu yüzlerce kişinin yaptığı bir şey. Bu şekilde resim çekmekten bu tür bağlantı kurmak, düşünmeden bir sonuç çıkarmaktır” diye konuştu.

“Adil Öksüz, bir defasında, sanırım okulda öğrenciyken, bizim ders halkamızın bir parçası oldu” diyen Gülen şöyle konuştu: “Adil Öksüz’ü düşündüğünüzde onu bir yerlerde buldular, neresi olduğunu hatırlamıyorum ve sonra serbest bıraktılar, sonra da Türk istihbaratıyla kendisi arasında bir bağ olduğu ortaya çıktı. İstihbarat servisinin şefi Hakan Fidan da burayı iki kez ziyaret etti ve burada yeğenimin evinde iki kez yemek yedi. Buraya herkes geldi. Benim herkesle birlikte fotoğrafım var. Dolayısıyla, beni ziyaret etmeye ve benimle fotoğraf çektirmeye dayanarak iddialarda bulunmak çok anlamsız”

İLK KILIÇDAROĞLU DİLLENDİRMİŞTİ

Darbenin en önemli ismi ve FETÖ ile irtibatının en büyük delillerinden biri olan Adil Öksüz'ü MİT ile irtibatlandıran ilk isim CHP Genel Kılıçdaroğlu olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu iddiaları FETÖ'yü aklamaya çalışma çabası olarak nitelendirilmiş ve tepki çekmişti. 

Yorumlar