FETÖ ile mücadeleyi sulandıran görüntüler

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ operasyonları sonrasında örgütsel döküman olarak sergilediği kitapların sıradan herkesin evinde bulunan kitaplar olması tepkiyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ ile mücadeleyi sulandıran görüntüler

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen FETÖ operasyonlarında ele geçirildiği belirtilen dökümanlar Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. Ancak sergilenen ve örgütsel döküman olduğu belirtilen kitapların hemen hemen her evde bulunan kitaplar olması ise tepkilere neden oldu. 

Sergilenen kitaplar arasında Elmalılı Hamdi Yazır’ın Hak Dini Kur’an Dili tefsiri, Kütüb-ü Sitte ve İslam Fıkıh Ansiklopedisi de yer aldı. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Başsavcılık koordinesinde, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendiği, operasyonda FETÖ/PDY’nin Mersin il sorumlusu ve Mersin il kadın yapılanması sorumlusu oldukları iddia edilen iki kişinin yakalandığı belirtildi.

Operasyonda ele geçirilen materyaller arasında Yargıtay 16. Dairesinin istikrar kazanmış kararlarında örgüt üyeliği suçuna delil olarak sayılamayacağı belirtilmesine rağmen kitaplar da yer aldı.

Yargıtay’ın kararı gereği örgütün başı olan Fethullah Gülen’in kitapları bile örgüt üyeliğine delil olarak kabul edilmezken Elmalılı Hamdi Yazır’ın Hak Dini Kur’an Dili tefsirini, Kütüb-ü Sitte’yi, İslam Fıkıh Ansiklopedisi’ni bu şekilde sergilemenin anlamı nedir? Bu eserler Türkiye'de Müslümanların genelinin evlerinde bulunan kitaplarken birçok kişinin evinde de Zaman Gazetesi’nin bir dönem verdiği bu baskıları vardır. 

Yorumlar

ayırt etmek gerek arkadaki fıkıh kitabı suriyeli bir alimin hadis kitabı türkiyede zamanından kazada ölen bir ilahiyatçı profun tefsir kitabı meşhur elmalılı hamdinin.iyice bakılırsa bunların yayıncılar akçağ ve azim gibi bağımsız yayıncılardır.yani bunları zamanın zaman gazetesi promosyon olarak dağıtması bunların kıymetini düşürmez.fetönün kendi kaleme aldığı ve yakın elemanlarının yazdığı kitaplara dikkat edilmeli.hatta risale i nur tercemeleri var kafalarına göre yapmışlar.herşeyi aslından okuyun bu fetöcülerin algı kitaplarından değil.