FETÖ evinde kalan PKK'lı yakalandı

- Mersin ve Adana'da bombalı eylem planladığı belirlenen, Denizli'de FETÖ/PDY'ye ait evde yakalanan PKK'lı terörist tutuklandı - Operasyonda FETÖ mensubu 3 kişi de gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ evinde kalan PKK'lı yakalandı

MERSİN (AA) - Mersin ve Adana'da bombalı eylem planladığı belirlenen, Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ait evde yakalanan PKK'lı terörist, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'a bağlı bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda köşeye sıkışan terör örgütünün bu durumdan kurtulmak, çatışma ortamını batıya kaydırarak bir nebze olsun rahatlamak ve ülkeyi kan gölüne çevirerek, kaos ortamı yaratma arayışına girdiği istihbaratına ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, terör örgütü PKK/KCK mensuplarının Mersin ve Adana'da eylem arayışında olduklarını belirleyen ekiplerin, teröristlerin bu illerde önceden tespit edilen bölgelerde gerçekleştirmeyi planladıkları eylemlerde kullanmak üzere silah, mühimmat ve patlayıcı malzemeler gömdüğü yönünde istihbarata ulaştığı kaydedildi.

Bu bilgiler doğrultusunda MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde yürütülen istihbari çalışmalarda, terör örgütü PKK/KCK mensubu D.K'nın Denizli'de FETÖ/PDY içinde yer alan E.A., T. P. ve A.K. isimli şahısların barındığı "Işık Evi"nde kaldığının belirlendiği ifade edilen açıklamada, 23 Nisan Cumartesi düzenlenen operasyonda söz konusu evde yakalanan D.K. ile örgüt mensubunu barındıran E. A., T. P. ve A.K'nın gözaltına alınarak Denizli'den kente getirildiği aktarıldı.

Açıklamada, terör örgütü PKK/KCK mensubu D.K. ile FETÖ mensupları E.A, T.P. ve A.K'nin adli makamlar gözetimindeki yüzleştirmede emniyet birimlerinin yaptıkları çalışmayı doğrulayıcı ve teyit edici nitelikte ifadelerde bulunduğu vurgulandı.

- Toprağa gömülü mühimmat ele geçirildi

Operasyon kapsamında Mersin'in Tarsus ve Adana'nın Pozantı ilçelerindeki arazilerde yapılan aramalarda toprağa gömülü 5 kilogram C4 plastik patlayıcı, 4 kalaşnikof, 16 şarjör, 575 fişek, 10 el bombası, 5 ateşleme fünyesi ile bir cep telefonu düzeneği bulunduğu bildirildi.

Denizli'deki evde yapılan aramada FETÖ lideri Fethullah Gülen'in çok sayıda kitap ve ses yayınının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, PKK'lı terörist D.K'nın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, FETÖ mensubu E.A, T.P ve A.K'nın ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca Mersin ve Adana sınırları içinde arazide toprağa gömülen silah ve patlayıcı malzemelerin ele geçirilmesi ve muhtemel eylemler için keşif ve istihbarat çalışması yapan örgüt mensubunun yakalanması sonucu, terör örgütü tarafından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlerin önüne geçilmiştir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik geçmiş dönemlerde Şanlıurfa'da gerçekleştirilen operasyonlarda tespit edilen PKK/KCK - FETÖ/PDY örgütleri arasındaki işbirliğinin batı illerinde de görülmesinin, terörle mücadele kapsamında önem arz eden bir durum olduğu ve teyit edilerek kesinleştiği vurgulandı.

Ayrıca, PKK'lı terörist D.K'nın, Mersin polisinin operasyonundan önce gözaltına alındığı ve Denizli'de çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldığı bildirildi.

Yorumlar