"FETÖ elebaşı Gülen birilerinin maşası, kalitesiz insan"

- Vatandaşlar, birinci yılında, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişimini değerlendirdi - Mahmut Salguntaş: - "Fakir çocuklara devletin sahip çıkması lazım ki başkalarının piyonu, uşağı olmasın. (FETÖ elebaşı Gülen) Birilerinin maşası, dinle ilgisi olmayan kalitesiz insan" - Muhammed Irmak: - "Amerika'nın uşağı olan o iblis için söyleyeceğim tek şey; bu dünyada onunla yüzleşemeyebilirim, benim davam öteki taraftadır" - Mustafa Atlıoğlu: - "Ülkeyi mahvettiler. Bu bir kukla. Amerika bunu kullandı, şu anda vermiyor. Niye? Çünkü bilgi var üzerinde. Hepsine lanet ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
"FETÖ elebaşı Gülen birilerinin maşası, kalitesiz insan"

ANKARA (AA) - Vatandaşlar, birinci yılında, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişimini değerlendirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Üsküdar'da askerleri ikna ederek, polise teslim edenler arasında yer alan Muhammed Irmak, "O gece Üsküdar'daydım. Yaklaşık 9 tank vardı karşımızda. Tankların önüne çöp konteynerleri koyarak durdurmaya çalıştılar. Bir tankın üzerine atlayarak oradaki askerimizi aldım. Kendisine 'Sizin yaptığınız yanlıştır, devletimizin başında hala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Hemen geri dönün' dedim. 'Bilmiyoruz' diyerek kendilerinin suçsuz olduğunu söylediler. Hamdolsun askerlerimizi ikna ettik. Polislerimize teslim ettik." diye konuştu.

Irmak, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen için, "Amerika'nın uşağı olan o iblis için söyleyeceğim tek şey bu dünyada onunla yüzleşemeyebilirim, benim davam öteki taraftadır." dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu'nu, 2013'te hastalık sebebiyle kazanamadığını anlatan Irmak, 2015'te Adıyaman'da hastaneye gittiğinde böyle bir hastalığı olmadığını öğrendiğini ve kahrolduğunu söyledi.

- "Amerika bunu kullandı, şu anda vermiyor"

"Bu ülke bizimdir. Bu ülkede bu gemi battığı zaman hepimiz batarız." diyen Mustafa Atlıoğlu da birlik ve beraberlik zamanı olduğunu vurguladı.

Hacı Bayram Veli'nin huzurunda duasını ettiğini ve geçen sene olduğu gibi sabaha kadar uyumayacağını dile getiren Atlıoğlu, "Allah kahretsin ülkeyi mahvettiler. Bu bir kukla. Amerika bunu kullandı, şu anda vermiyor. Niye? Çünkü bilgi var üzerinde. Hepsine lanet ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Birilerinin maşası, dinle ilgisi olmayan, kalitesiz insan"

Makine Mühendisi Mahmut Salguntaş da 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarılı olmamasının sebebinin, devlet yetkililerinin dirayetli davranması ve halkın da bu işe karşı çıkması olduğunu ifade ederek, "Darbe başarılı olsaydı Türkiye'de daha çok kan akardı, iç savaş çıkardı. Böyle olması milletimiz için daha hayırlı oldu." dedi.

Terör örgütü elebaşı Gülen'in insanların dini duygularını sömürdüğünü belirten Salguntaş, "Fakir çocuklara devletin sahip çıkması lazım ki başkalarının piyonu, uşağı olmasın." dedi.

Salguntaş, terör örgütü elebaşı Gülen için "Birilerinin maşası, dinle ilgisi olmayan kalitesiz insan." ifadelerini kullandı.

- "Bir an önce yargılanmalı"

Bayram Türk de 60 yaşında olduğunu ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını belirterek, 1980 darbesini de gördüğünü ancak 15 Temmuz'da çoluk çocuk demeden 250 kişinin öldürüldüğünü dile getirdi.

Terör örgütü elebaşı Gülen için "ne olduğu belirsiz" diyen Türk, "Bir an önce onun Türkiye'de ya da orada yargılanması lazım." diye konuştu.

Hollanda'nın Roterdam kentinde yaşadığını kaydeden Selim Hepbildi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın engellendiği gece yürüyüşte bulunan ve Hollanda'da polisin köpekli saldırısına uğrayan Türk vatandaşlarından devlet dairesinde çalışanların işlerinden atıldığını anlattı.

FETÖ'ye ABD'de ve diğer ülkelerde neden göz yumulduğunu daha önce de düşündüğünü belirten Hepbildi, "Yıllarca Amerika'da saklandı kendisi. Türkçeyi yayıyorum, Türk okullarını yayıyorum diye. Bence bu tek yerden sistemli bir yıkma projesi. Allah onların cezasını versin, vatan sağolsun." dedi.

Ayfer Coşkun da 15 Temmuz gününün kendisi için çok şey ifade ettiğini kaydederek, "Devletimizin, milletimizin refah ve huzuru ebediyen kalacaktır inşallah. Tekrar tekrar anacağız bugünlerimizi. Hiç kimse ülkemizin sınırlarını zorlamasın. Ülkemizi çok seviyoruz. Her şeyi yapabiliriz." diye konuştu.

Yorumlar