FETÖ "Abi kardeş arasında fikir ayrılığı" diye çözülmeyi önlemeye çalışmış

- Kapatılan TUSKON'un genel sekreteri firari Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer ile örgütün sözde 3 "il imamı"nın da aralarında yer aldığı 33'ü tutuklu 67 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi - Tutuklu sanık Süt: - "17-25 Aralık'tan sonra bize bugünlerin geçeceğini söylediler. AK Parti'ye oy verdik, destek olduk. 'Abi kardeş arasında fikir ayrılığı olarak bunu bilin ve cemaatten ayrılmayın' dedikleri için ben hizmetlerime devam ettim"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ "Abi kardeş arasında fikir ayrılığı" diye çözülmeyi önlemeye çalışmış

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada 33'ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda devam eden davanın duruşmasına sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmada ilk olarak sanıkların kullandığı cep telefonları, ByLock içerikleri ve diğer dijitallerine ilişkin teknik rapor okundu.

Sanıklardan bazıları hakkında açılan başka soruşturmalar bu dosyayla bileştirildi.

Tutuklu sanık Ali Süt, savunmasında, 2008 yılında örgütün il sorumlusu Süleyman Deşdemir ile tanıştığını ve daha sonra kapatılan Denizli İş adamları Derneğine başkan olduğunu belirtti.

Derneğin örgütün talimatları doğrultusunda hareket ettiğini dile getiren Süt, şunları söyledi:

"Örgüt, iş adamları üzerinden dernek vasıtası ile bürokrasideki işlerini kolaylaştırmaya çalışıyordu. 2010 yılında sohbet hocamız Halil İbrahim Kırgil ortaklık teklif etti. Örgüte ait Çağlayan şirketine ortak oldum, başkan yardımcısıydım. Bu şirket tarafından satın alınan arsa üzerine yurt inşaatına başlandı, ben de 50 bin lira verdim. Şirket ortakları dışında halktan da yardım toplandı. Bu paralarla sermaye artırımına gidildi. Ben bu şirketteki hizmetlere yapılan inşaatlara hayır olduğunu düşünerek iştirak ettim. Listelerde gösterilen miktarlarda para ödemedim. Bunlar tamamen muhasebe hileleridir. Bu paralar aslında halktan toplanan paralardır. Bizler formalite gereği ortak olduk, pay koymuş gibi gösterildik."

Sanık Süt, Kırgil'in ilk kez 2014'te ByLock'tan bahsettiğini, öncesinde ise kakao, tango gibi programlar kullandıklarını ifade etti.

Mahkeme başkanı, Bank Asya'ya birikimi olan 350 bin dolar yatırdığını anlatan tutuklu sanığa, "Fetullah Gülen'in talimatıyla mı?" diye sordu.

Bunun üzerine sanık Süt, şöyle devam etti:

"Bu bize rica mahiyetinde söylenmiştir. Talimat ve emir değildir. Bir bankadan 100 bin lira kredi çekip dolara çevirdim ve Bank Asya'ya yatırdım.17-25 Aralık'tan sonra bize bu günlerin geçeceğini söylediler. AK Parti'ye oy verdik, destek olduk. 'Abi kardeş arasında fikir ayrılığı olarak bunu bilin ve cemaatten ayrılmayın.' dedikleri için ben hizmetlerime devam ettim. Bu şekilde cemaatin darbe yapabileceğini ön göremedim. Gizli hedeflerinin olduğunu, ülkeyi ele geçirme, hükümeti yıkma girişiminde bulunabileceğini hiç düşünemedim."

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin "il yapılanması" ve "finans kaynakları"na yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON'un genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde üç "il imamı"nın da aralarında yer aldığı 33'ü tutuklu 67 kişi hakkında dava açılmıştı.


Yorumlar