Fetih Hareketi'nin 53. kuruluş yıl dönümü

RAMALLAH (AA) - Fetih Hareketi, 53. kuruluş yıl dönümünde, "1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması" projesinin hayata geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğini yineledi.Fetih'e bağlı Basın,...

Google Haberlere Abone ol
Fetih Hareketi'nin 53. kuruluş yıl dönümü

RAMALLAH (AA) - Fetih Hareketi, 53. kuruluş yıl dönümünde, "1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması" projesinin hayata geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğini yineledi.

Fetih'e bağlı Basın, Kültür ve Düşünce Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Filistin halkının 53 yıllık mücadelesi sonucu ulusal kimliğin ve ulusal kararların bağımsızlığının muhafaza edildiği, devlet kurumlarının tesis edildiği vurgusu yapıldı.

Filistin'in, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına karşı zafer kazandığının belirtildiği açıklamada, Fetih'in 53. kuruluş yıl dönümünde "1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması, Filistinli mültecilerin evlerine geri dönmesi, tüm Yahudi yerleşim birimlerinin kaldırılması ve İsrail hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılması" projesine bağlılık mesajı verildi.

Açıklamada, ulusal uzlaşının sağlanmasının, Filistin meselesinin içinde bulunduğu zorluklara karşı koymak ve Filistin iç cephesini güçlendirmek için temel hedef olduğu kaydedildi.

Fetih ve Hamas hareketleri 12 Ekim'de Mısır'ın başkenti Kahire'de, hükümetin Gazze'de yönetimi devralmasını öngören uzlaşı anlaşmasını imzalamıştı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı ise BM Genel Kurulunda ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edilmiş, oylamada 35 ülke ise çekimser kalmıştı.






Yorumlar