Fetih 1453 başrol oyuncusu kimdir?

İstanbul'un fethini anlatan Fetih 1453 filminin başrol oyuncusu kimdir? Fatih Sultan Mehmet rolünde oynayan oyuncunun gerçek adı nedir? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Fetih 1453 başrol oyuncusu kimdir?

Fetih 1453 filminde Fatih Sultan Mehmet karakterini canlandıran oyuncunun kim olduğunu merak eden seyirciler Fatih'i oynayan oyuncu kim veya Fetih 1453 filmi başrol oyuncusu kimdir, diye soruyor. İşte Fetih filminin başrol oyuncusu hakkında merak edilenlerden bazıları: 

İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından 1453 yılında Fethedilişini konu alan filmde II. Mehmet rolünü canlandıran oyuncu daha önce çok fazla tanınan ya da ünlü bir oyuncu değildi. Bu nedenle filmi ilk izleyenler de onun kim olduğunu merak etmişti. 

Film Fatih Sultan Mehmet'ten ziyade Ulubatlı Hasan'ın hayatı üzerinden kurgulandığı için başrol oyuncusu ya da Fatih rolünde oynayan oyuncu geri planda kalmış olabilir. Aslında filmin başrolünü İbrahim Çelikkol canlandırıyor. Ancak söz konusu Fatih Sultan Mehmet olunca doğal olarak başrol olarak onu canlandıran oyuncu anlaşılıyor. 

Faruk Aksoy'un yönetmenliğini üstlendiği Fetih 1453 filminin başrolünde oynayan oyuncu Devrim Evin'dir.

Peki, Devrim Evin kimdir?

Devrim Evin 12 Kasım 1978 tarihinde Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde dünyaya geldi. 

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nden birincilikle mezun oldu.

2003 yılında Eskişehir Şehir Tiyatroları'na, 2005'te ise Adana Devlet Tiyatrosu'na girdi.

Çok sayıda tiyatro oyununda yer alan Evin, Kaleiçi, İki Arada Aşk ve Suç Dosyası gibi televizyon dizilerinde de küçük roller aldı. Yapımcı ve yönetmenliğini Faruk Aksoy'un üstlendiği 16 Şubat 2012'de vizyona giren Fetih 1453 filminde Fatih Sultan Mehmet karakterini canlandırarak dikkatleri üstüne çekmiştir.

Fetih 1453 filmi Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre, KKTC, Endonezya, Malezya, Rusya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Sırbistan, Makedonya, Kosova, Romanya, Yunanistan, Güney Kore, Tayland, Japonya, ABD ve başta Mısır olmak üzere pek çok Orta Doğu ülkesinde de gösterime girmişti.

Yorumlar