Feridun başkan kim veya Peker'in abi dediği Feridun Öncel kimdir, nerelidir?

Feridun başkan kimdir veya Feridun Öncel nerelidir, kimdir? Sedat Peker'in sık sık telefonda görüştüğü ve kendisine "abi" diyerek hitap ettiği kişi dün gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Peker'in 'Feridun başkanı' gözaltında

Feridun başkan kim veya Sedat Peker'in abi dediği Feridun Öncel nerelidir, kimdir soruları, çetebaşı Sedat Peker'in videolarında sık sık adını andığı ismin gözaltına alınmasıyla birlikte gündeme gelmeye başladı. İşte Feridun başkan ya da Feridun Öncel hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Feridun Öncel
Feridun Öncel, Sedat Peker ile

 

Organize suç çetesi elebaşı Sedat Peker, devletin üst düzey yetkilileri aleyhine yaptığı yayınlarda adını sık sık zikrettiği isimlerden biri de Feridun Öncel'di. Peker, sık sık Feridun Başkan ifadeleriyle bu isimden söz ediyordu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Sedat Peker çetesine yönelik soruşturma kapsamında Feridun Öncel de gözaltına alındı. Öncel'in gözaltına alınmasıyla birlikte biyogarfisi  ve özgeçmişi de merak konusu oldu. 

İşte kamuoyunda merak edilen isimlerden Feridun Öncel'in biyografisi veya özgeçmişi: 

Feridun Öncel 12 Eylül 1954 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi.

Kendisi hakkında yazılan, Hakan Türk imzalı “Sedat Peker’in Gerçek Hayatı” adlı kitabın tanıtımında Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel onu “Sedat Peker'in bugün bir rol model olarak Türk milliyetçi gençliğinin önünde durduğunu taraflı tarafsız herkes kabul edecektir” diye tanımlıyor.

Feridun Öncel, ilk ve ortaokulu Şanlıurfa'da, liseyi İstanbul'da İhsan Mermerci Okulu'nda bitirdi.

Üniversite öğrenimini, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı.

1995 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 1. sıra Şanlıurfa Milletvekili olan Öncel, 1995-1998 yılları arasında Şanlıurfa MHP İl Başkanı olarak görev yaptı.

Bunun yanında Feridun Öncel'in Genel Başkanlığını yaptığı Başkent İktisatçılar Derneği, Mum Gibi Yanan Kerkük, Ermeni Soykırım Yalanı, Vatan Namustur Satılamaz, Türk Telekom'un Özelleştirilmesi, AİHM Kararı, AB Macerası, Küresel Sermayenin Ürünlerine Boykot Çağrısı ve Uyuşturucu Madde Kullanımı'nın zararlarına ilişkin pek çok rapor düzenleyerek kamuoyu ile paylaşmıştı.

Feridun Öncel, Memleketçi Sanayici ve İş Adamları ( MİSİAD ) Genel Başkanlığı görevini yürütüyordu. 

Bu derneğin Sedat Peker ile ilişkisi olduğu kamuoyu tarafından yakından biliniyordu. 

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yurt genelinde faaliyet gösteren; 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'nitelikli yağma', 'gasp', 'rüşvet', 'yaralama', 'tehdit' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarına karıştığı belirlenen Sedat Peker suç örgütüne yönelik operasyonda MİSİAD Başkanı Feridun Öncel'i Şanlıurfa'da gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Öncel, ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

SEDAT PEKER'İN KISA VE KARANLIK GEÇMİŞİ

Aslen Rizeli olan Sedat Peker, 26 Haziran 1971’de Sakarya’da doğdu. “İş hayatına” 90’lı yıllarda bir oto galerisi ile başladı.

1997’de Rize’de kaçakçı Abdullah Topçu’yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Peker’in iki “adamı”, aynı davadan müebbet hapse mahkûm oldu.

Tehditle tahsilât yapmak, zorla alıkoymak, cinayete azmettirmek” ve benzeri suçlardan yedi ay boyunca arandı, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye getirildi.

Eylül 1998’de hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte “çete oluşturmak” suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da tahliye edildi.

12 Mart 2005’te İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünce yapılan Kelebek Operasyonu’nun ardından tutuklandı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlandı, 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Dava bozuldu, yeniden yargılama sonucunda 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu.

“Örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tahdit, yağma ve sahte kimlik kullanma" iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde de yargılandı.

26 Ekim 1998 tarihli Hürriyet gazetesi, Peker’in hapishane koşulları için yukarıdaki başlığı attı.

Haberde, hapishane koşulları şöyle anlatıldı:

“Peker'in cezaevine herhangi bir engelle karşılaşmaksızın getirttiği eşyalar arasında 9 müzik seti, 4 çamaşır makinesi, 4 bulaşık makinesi, 6 buzdolabı ve 4 televizyonu olduğu ifade edildi. Peker, koğuş duvarlarına asılmak üzere yağlıboya tablolar, 1 adet yaylı yatak, masa, sehpa ve tabure setleri, vazolar için yapma çiçekler, koğuşun tabanı için halıfleks, 6 kapılı elbise dolabı, birkaç top döşemelik kadife, dantel masa örtüleri, duvar saatleri, su arıtma cihazları ve dikiş aletleri de getirtti.

“İddiaya göre bulunduğu bloktaki tuvaletlerin kırılıp yeniden yapılmasını isteyen Peker, bu amaçla tuvalet yapımında kullanılan malzemelerle fayansları ve özel tuvalet kokuları da aldırdı. Peker'in cezaevine getirttiği eşyalar arasında en fazla dikkat çekeni, çok sevdiği öğrenilen kokoreçin makinesi oldu. Peker'in koğuşuna getirtmek isteyip başarılı olamadığı tek malzeme ise çanak anten oldu.”

Ergenekon davasında “silahlı terör örgütü kurma” suçuyla yargılandı.

Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan Ergenekon davasında Sedat Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi. 10 Mart 2014’te tarihinde özel yetkili mahkemelerle ilgili yasa değişikliği ve tutukluluk süresi 5 yılı aştığı için tahliye edildi.

Hapishaneden çıktıktan sonra peş peşe “hayırsever iş insanı” ödülleri aldı:

Mart 2015: Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı'nın TİM Center'da düzenlediği Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde “En Hayırsever İş Adamı” ve “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verildi.

Kasım 2015: Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri'nde “Türklük Hakanı” unvanı verildi.

Mayıs 2016: Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılan Türkiye Gençlik Ödülleri'nden “En İyi İş Adamı Ödülü”nü aldı.

Suriye Türkmenlerine dört TIR gıda malzemesi yardımı ve Türkmen Dağı Tugayları'na iki TIR telsiz, laptop, fotoğraf makinesi ve insansız hava aracı ile 10 adet 4x4 arazi aracı yolladığı basına yansıdı.


 

Yorumlar