Ferhat Göçer öldü mü?

Ferhat Göçer'in öldüğü iddiaları son dönemlerde sosyal medyada paylaşılan iddialar arasında yer alıyor. Peki işin aslı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Göçer öldü mü?

Ferhat Göçer öldü mü, neden öldü şeklinde haberler çıkıyor, işin aslı nedir soruları merakla soruluyor.

Ünlü ses sanatçısı Ferhat Göçer'in öldüğüne dair sosya medyada yayılan söylentilerin aslı ve kaynağı belli oldu.

FERHAT GÖÇER ÖLDÜ MÜ?

Ferhat Göçer ölmedi. Göçer'in öldüğüne dair iddiaların kaynağı Kahramanmaraş depremlerinde yaşanan bir ölüm vakasına dayanıyor.

Bu depremlerde hayatını kaybeden 50 bin vatandaşımızın arasında yer alanlardan biri de Ferhat Göçer'in yakın arkadaşlarından Zilan Tigris'ti.

Tigris'in ölüm haberinin veriliş şekli magazin basınındaki tık kaygsınıdan atılan, "Ferhat Göçer'den acı haber" şeklindeki başlıklar bu söylentilerin çıkmasına neden oldu.

Ferhat Göçer öldü mü?

Zilan Tigris

 

İşte Göçer'in öldüğü haberlerinin çıkmasına neden olan o haber: 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken, acı bir haber daha geldi. Binlerce vatandaşımızın vefat ettiği deprem felaketinde Kuruluş Osman oyuncusu Çağdaş Çankaya ve eşi Ermeni asıllı sanatçı Zilan Tigris hayatını kaybetti. Çankaya ile Tigris’in cansız bedenleri, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin Ofis Semti’nde yıkılan 9 katlı Sözel Apartmanı’nın enkazından çıkarıldı.

Yakın dostu Zilan Tigris’i kaybetmenin üzüntüsüyle derinden sarsılan Ferhat Göçer, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla ünlü sanatçıya veda etti. Tigris paylaşımında “Ah Zilan… Sesini ilk duyduğumda büyülenmiştim. Dostum, arkadaşım, meslektaşım… Bugün cansız bedenini göçük altından çıkarmışlar. Duyduğumda nefesim kesildi, yüreğim yandı” ifadelerini kullandı.

ZİLAN TİGRİS KİMDİR?

Zilan Tigris olarak tanınan Ermeni asıllı sanatçı Dilek Küçüker, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuar Türk Müziği Ses Eğitim Bölümü’nden mezun olup müzik öğretmenliği yapıyordu, ayrıca 10 farklı dil ve lehçelerde kardeşlik şarkıları seslendiriyordu. Sanatçı, Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Süryanice, Arapça, Farsça, Rumca ve İbranice seslendirdiği ezgileriyle ‘Halkların kardeşliği’ türküleriyle tanınıyordu.

Yorumlar