Fenerbahçe tazminat alacak mı?

Fenerbahçe tazminat alacak mı sorusu futbolda şike davasından sonra merakla sorulan sorulardan biri oldu. Çünkü şike davasında Fenerbahçe yargıda haklı çıktı. Şike davasını kurgulayanlar ise binlerce yıl hapse mahkum edildi.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'nin gözü yüklü miktarlardaki tazminatta

Fenerbahçe tazminat alacak mı şike davasının neticelenmesinden sonra taraftarlarca merakla soruluyor. Davayı kazanan Fenerbahçe, bu durumu kendi lehine kullanmaya hazırlanıyor.  Yapılacak ilk işlerden biri de tazminat davası açmak. Peki, Fenerbahçe tazminat alacak mı?

Fenerbahçe Yargıtay kararının ardından da kulübü maddi ve manevi zarara uğratan her kurum ve kişiye karşı hukuk mücadelesi başlatacak. Sarı lacivertliler yüklü miktarda tazminat dava süreçlerini başlatacak.

Fenerbahçe’nin iletişimden sorumlu yönetici Metin Sipahioğlu başta olmak üzere Gökhan Gönül twitter üzerinden haklıyı davalarını kazandıklarını ifade eden twitler attılar.

Sosyal medyada kararlar olumlu yankı bulurken sarı lacivertli taraftarlar hakkın yerini bulduğunu ifade eden twitler attılar. Geçmişte yaşananları hatırlatan twitler de vardı. "3 Temmuz'un hesabı sorulacak" başlığı da Trend Topic listesine girdi.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarına gidemediği için oluşan zararını tazmin etmenin yollarını arayacak. Başta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olmak üzere, FIFA ve UEFA'ya tazminat davası açmayı planlıyor. Bu rakam yaklaşık 200 milyon Euro'yu buluyor.

Fenerbahçe tazminat alacak mı?
Dönemin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike davasında cezaevinde yatmıştı

 

Şike soruşturmasının ortaya çıktığı dönemde TFF başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ali Aydınlar, mahkemenin beraat kararı vermesi halinde tazminatı kendisinin ödeyeceğini açıklamıştı. Ünlü işadamı, “F.Bahçe dava sonucunda beraat ederse ve CAS'tan davayı kazanırsa parayı tahsil etmeleri için Federasyon'a gitmelerine gerek yok. 45 milyon Euro'yu cebimden ödeyeceğim.” ifadelerini kullanmıştı. Aydınlar, aklanma durumunda UEFA'nın da söz konusu tazminatı ödeyeceğini dile getirmişti.

ŞİKE DAVASININ SONUCU

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmada mahkeme heyeti başkanı kararı okudu. Buna göre, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 76 kez uygulanmak üzere "haberleşmenin gizliliğini ihlal", 166 kez "resmi belgede sahtecilik" ve 91 kez "iftira" suçlarından 1406 yıl hapisle cezalandırıldı.

FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturma sürecini başlattığı iddiasıyla yargılanan eski polis memuru Lokman Yanık, "silahlı terör örgütüne yardım etmek", 91 kez uygulanmak üzere "iftira" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 161 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, 74 kez "haberleşmenin gizliliğini ihlal", 86 kez "iftira" ve 148 kez "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 1972 yıl 10 ay hapse mahkum edildi.

Yorumlar