Fenerbahçe, beraberlikle turladı

- Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçta 2-1 yendiği Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile rövanşta 1-1 berabere kalarak adını play-off turuna yazdırdı - Fenerbahçe, Kadıköy'de Avrupa kupalarındaki yenilmezlik serisini 11 maça yükseltti - Sarı-lacivertliler, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Avrupa kupalarında Kadıköy'de ön eleme maçlarında hiç galip gelemedi

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, beraberlikle turladı


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçta 2-1 yendiği Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile rövanşta 1-1 berabere kalarak, play-off turuna yükseldi.

Ülker Stadı'nda oynanan maça, ilk karşılaşmada aldığı 2-1'lik galibiyetin de avantajıyla kontrollü başlayan Fenerbahçe, 32. dakikada yeni transferi Nabil Dirar'ın attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda topun daha fazla sahibi olan Fenerbahçe, buna rağmen Sturm Graz'ın 66. dakikada Philipp Huspek'in kontra ataktan bulduğu gole engel olamadı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe, ilk maçta aldığı galibiyetin avantajını kullanarak tur atladı.

Fenerbahçe'nin play-off turundaki rakibi yarın İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek kura sonucu belli olacak. Sarı-lacivertliler, TSİ 14.00'te başlayacak kura çekimine seri başı olarak katılacak.


- Valbuena'dan asist Dirar'dan gol


Fenerbahçe, Kadıköy'de sezonun ilk golünü yeni transferlerinin katkısıyla attı.

Karşılaşmanın 32. dakikasında Fenerbahçe, Mathieu Valbuena'nın pasında fileleri havalandıran Nabil Dirar'ın golüyle 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe formasıyla Kadıköy'de ilk maçlarına çıkan Valbuena yaptığı şık asistle, Dirar ise attığı kafa gülüyle 32. dakikada tribünleri ayağa kaldırdı.

İlk maçta da bir asist yapan Valbuena, bu karşılaşmada da gol pası vermeyi başardı. Dirar da Fenerbahçe formasıyla bir resmi maçta ilk kez gol sevinci yaşadı.


- Ahmethan Köse sakatlandı


Fenerbahçe'de genç futbolcu Ahmethan Köse sakatlandı.

Maçın 53. dakikasında sol ayağından sakatlanan Ahmethan, saha içindeki tedavisinden sonra bir süre daha oyuna devam etti. 20 yaşındaki genç oyuncu, 62. dakikada yerini Robin van Persie'ye bıraktı.


- Kadıköy'de seriye devam


Fenerbahçe, Kadıköy'de Avrupa kupalarındaki yenilmezlik serisini 11 maça yükseltti.

Ülker Stadı'nda oynadığı son 11 Avrupa kupası maçında sarı-lacivertliler, 8 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Fenerbahçe, uluslararası arenada sahasında son yenilgisini 17 Eylül 2015'te Norveç temsilcisi Molde'ye karşı aldı.

Fenerbahçe, bu maçtan sonra Ajax, Lokomotiv Moskova, Braga, Monaco, Grasshoppers, Feyenoord, Manchester United ve Zorya'yı mağlup edip, Celtic, Krasnodar ve Sturm Graz'la berabere kaldı.


- Kadıköy'de galibiyet hasreti


Fenerbahçe, Kadıköy'de Avrupa kupalarındaki yenilmezliğini devam ettirmesine rağmen seyircisi önündeki son 4 resmi maçını da kazanamadı.

Sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda geçen sezon Süper Lig'de son iki maçta Antalyaspor'a 1-0 yenilmiş, Trabzonspor'la da 1-1 berabere kalmıştı. Fenerbahçe, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda ise bu sürede Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kalarak taraftarına galibiyet sevinci yaşatamamıştı.

Sturm Graz'ı da yenemeyen Fenerbahçe, Kadıköy'deki son 4 maçta 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler Ülker Stadı'ndaki son galibiyetini 30 Nisan'da Süper Lig'de Çaykur Rizespor karşısında elde etmişi.


- Kocaman'la ön elemede galibiyet yok


Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde Avrupa kupalarında Kadıköy'de ön eleme maçlarında hiç galip gelemedi.

Sarı-lacivertliler, Sturm Graz maçına kadar ön eleme turlarında Ülker Stadı'nda oynadığı 4 maçta 3 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı. Kocaman'ın Fenerbahçe'si bu kötü istatistiğe Sturm Graz karşısında da son veremedi.

Öte yandan Fenerbahçe, "Kupa 2"de oynadığı 9. ön eleme turunda 8. kez tur atlayan taraf oldu. Fenerbahçe eski adıyla UEFA Kupası'nda 3, yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligi'nde ise 6 ön eleme turuna çıktı. Sarı-lacivertliler, bu kulvarda sadece 2010-2011 sezonunda Yunan ekibi PAOK'a elenmişti.


- Ozan Tufan ve Hasan Ali Kaldırım'a tepki


Fenerbahçeli bazı taraftarlar futbolcular Ozan Tufan ve Hasan Ali Kaldırım'a tepki gösterdi.

Ozan Tufan 82. dakikada oyundan çıkarken tribündeki bazı taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Taraftarların oyundan çıkan Ozan'ı ıslıklaması üzerine devreye teknik direktör Aykut Kocaman girdi. Kocaman, taraftarlara dönüp iki elini açarak tepkileri azaltmaya çalıştı.

Taraftarlar, Hasan Ali Kaldırım'ı da skor 1-1 olduktan sonra top ayağına geldiğinde ıslıklayarak protesto etti.

Sarı-lacivertli taraftarlar, yeni transfer Valbuena'ya ise sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, uzun süre Valbuena lehine tezahüratlar yaptı.


- Valbuena forvet arkasına geçti


Fenerbahçe'de teknik direktörü Aykut Kocaman, ikinci yarıda Fransız oyuncusu Valbuena'yı forvet arkasında oynattı.

Sarı-lacivertliler, maça sol kanatta Valbuena, forvet arkasında ise Alper Potuk'la başladı. Kocaman ikinci yarı Alper'i sol kanada, Valbuena'yı ise "10 numara" pozisyonuna çekti.

Yorumlar