Fenerbahçe-Benfica maçına doğru

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu: "Bir üst tura adımızı yazdırmak istiyoruz" - "Benfica'ya karşı detaylar son derece belirleyicidir" - "Bizim için önemli olan skor, turu getiren skor" - Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel: "Turu getirecek skoru alıp bir üst tura yükselmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe-Benfica maçına doğru


İSTANBUL (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında yarın Benfica ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu, "Bir üst tura adımızı yazdırmak istiyoruz." dedi.

Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Cocu, "Yarın çok önemli bir maç olacak. Kendi sahamızda farklı bir maç oynayacağız. İkinci maç taraftarımızın önünde oynanacak. Taraftarımız ligdeki ilk maçta burayı nasıl bir atmosfere sokacağını gösterdi. Birlikte olmaya mecburuz. Maksimum seviyede performans göstermeye mecburuz. Kazanmak için oynayacağız ve bu turu geçip bir üst tura adımızı yazdırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Benfica'ya karşı detaylar son derece belirleyicidir"


İlk maçla ilgili değerlendirme yapan tecrübeli teknik adam, "İlk maçta benim için bir sürpriz yoktu. Daha önceki maçlarda da hemen hemen bu şekilde oynadılar. Rakibimiz ofansif bir takım, hızlı pas yapıyor. İlk yarıda iyi futbol oynadık, ikinci yarıda ise oyunu kabul etmek zorunda kaldık. Kalemize yaklaşmalarına yarın izin vermemeliyiz. Benfica'ya karşı detaylar son derece belirleyicidir. İki takım da çok kaliteli, umarım yarın detaylar bizim yanımızda olur." şeklinde konuştu.

Cocu, Bursaspor maçının Benfica karşılaşmasını etkileyip etkilemediği yönündeki bir soruya, "Bir teknik direktör olarak Bursaspor ile oynarken Benfica maçını düşünmek istemem. Oyuncularımın da düşünmesini istemem. Tamamen o maça odaklanmak isterim. Bursaspor maçında iyi oynayan oyuncuların performansı yarın oynanacak maçtaki düşüncemizi etkileyebilir." şeklinde cevap verdi.


- "Bizim için önemli olan skor, turu getiren skor"


Yarınki mücadelede Fenerbahçe'nin kendi oyununu sahaya yansıtmaya çalışacağını söyleyen sarı-lacivertli teknik adam, "Benfica yarın ofansif oynarsa arkada bize daha fazla alan bırakacaktır. Savunmayı ön planda tutarlarsa bizim daha üretken olmamız gerekir. Biz kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Bizim için önemli olan skor, turu getiren skor." değerlendirmesinde bulundu.

Kadro ile ilgili bilgi vermek istemediğini belirten Phillip Cocu, "Rakibimizin en çok isteyeceği şey budur. Taktik bir konu olduğu için konuşmak istemiyorum. Farklı karakterlere sahip oyuncularımız var. Hiçbir oyuncu takımdan önemli değildir. Hedeflerimize ulaşacaksak takım halinde ulaşacağız." şeklinde konuştu.


- "Slimani tipik bir 9 numara"


Tecrübeli çalıştırıcı, sarı-lacivertli takımın yeni transferi İslam Slimani'nin adaptasyon için zamana ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Onu, özelliklerini, kalitesini bildiğimiz için transfer ettik. Biraz zaman vermemiz gerekiyor. Slimani için tipik bir 9 numara, diyebiliriz. Kenarlarda oynamak gibi bir özelliği yok. Fizik olarak güçlü ve gol atan bir oyuncu. Buraya geldiği için mutlu olduğumuzu söyleyebilirim." diye konuştu.


- Volkan Demirel: "Turu getirecek skoru alıp bir üst tura yükselmek istiyoruz"


Sarı-lacivertli takımın kaptanı kaleci Volkan Demirel ise turu atlamak için her şeyi yapacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"Camiamız, geleceğimiz için çok önemli bir karşılaşma. Bunu taktiğimizle, duruşumuzla en iyi şekilde bitirip yolumuza devam etmek istiyoruz. Kolay olmayacak, rakibimizin ilk maçtan avantajı var ama bunu taraftarlarımızın desteğiyle eşit hale getirip turu getirecek skoru alıp bir üst tura yükselmek istiyoruz. Önümüze bakmak zorundayız. Avantajı kendi lehimize çevirmek için golü bulmamız lazım. Turu geçmek için elimizden geleni yaparak sahada olacağız. Taraftarlarımızın ilk maçtaki desteği çok iyiydi. Son iki sezondur yaşanan durum Fenerbahçe taraftarını yansıtmadı. Bu sene gelen seyirci ve sayı anlamında gerçek Fenerbahçe taraftarını gördük. Umarım bu sezon boyunca devam edecektir. Onlar olduğu müddetçe daha güçlüyüz, olmadıklarında eksiğiz. Onların varlığı bize güç veriyor."

Yarınki maçta Fenerbahçe'nin daha ofansif oynayacağını söyleyen tecrübeli kaleci, "Benfica ile alakalı tekniği taktiği hocamızla çalıştık. İlk maçta beklediğimiz gibi bir karşılaşma oldu ama mağlup olduk. Çok da üzerimize gelecek, yıpratacak bir durum olmadı. Buradaki maç daha farklı olacaktır. İlk maçtaki defansif oyunu biraz daha ileri taşıyıp skor almak için oynayacağız." değerlendirmesinde bulundu.


- Fenerbahçe hazırlıklarını tamamladı


Fenerbahçe, Benfica maçının hazırlıklarını tamamladı.

Ülker Stadı'ndaki çalışmaya koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan sarı-lacivertli ekip, pas ve top kapma çalışmaları sonrasında taktik idman yaptı.

Yorumlar