Fenerbahçe, Ankaragücü'ne 3-1 yenildi - Cocu kovuldu

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında kendi evinde Ankaragücü'ne 3-1 yenildi. Fenerbahçe-Ankaragücü maçının ardından Phillip Cocu'nun görevine son verildi. Fenerbahçe, resmi Twitter hesabından yaptığı resmi açıklamada Phillip Cocu bu akşam itibariyle görevinden alındığı duyuruldu. Futbol A takımı teknik direktörümüz Phillip Cocu bu akşam itibariyle görevinden alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, Ankaragücü'ne 3-1 yenildi - Cocu kovuldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile sportif direktör Damien Comolli, Ankaragücü maçının son bölümünde bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından Hollandalı çalıştırıcı Phillip Cocu görevden aldı.

TAZMİNATI NE KADAR?

Yıllık 2,5 milyon Euro kazanan Phillip Cocu'nun Fenerbahçe ile 3 senelik sözleşmesi vardı. Sözleşme fesih detayları henüz açıklanmayan Hollandalı teknik adam, PSV'den alınırken 3 milyon Euro tazminat ödenmişti. Cocu'nun 7,5 milyon Euro alacak hakkından vazgeçip vazgeçmeyeceği ilerleyen dönemde belli olacak.

PHİLLİP COCU KİMDİR?

Hollandalı eski millî futbolcu Phillip Cocu, 29 Ekim 1970 yılında dünyaya geldi. Daha önce AZ, PSV, FC Barcelona gibi takımlarda oynadı. Hollanda millî futbol takımı ile 101 maça çıkıp 10 gol attı. Futbol kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Jazira Club takımında bitirdi. 

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven’ın yardımcı antrenörlüğü ile başlayan Phillip Cocu, aynı zamanda Hollanda millî takımının da yardımcı antrenörlüğünü üstlendi. 2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven’ın altyapı sorumluluğuna getirildi. 

2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat’ın yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. PSV geçen sezon Philipp Cocu önderliğinde Hollanda’da şampiyon oldu. Philip Cocu önderliğinde PSV, son 4 sezonda 3 kere şampiyon olmayı başardı.

Hollandalı teknik adam 2018-2019 sezonunun başında Fenerbahçe ile anlaştı, ancak burada istikrarlı bir performans sergileyemeyen Cocu'nun görevine 28 Ekim 2018'de son verildi.

Yorumlar