Felluce'nin DAEŞ'ten geri alınması

- Felluce'nin merkezine yakın bölgelerde terör örgütü DAEŞ militanlarıyla Irak güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Felluce'nin DAEŞ'ten geri alınması

ENBAR (AA) - Irak güçlerinin geri aldığını ile sürdüğü ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin merkezine yakın bölgelerde DAEŞ militanlarıyla çatışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanlığında görevli general Hüseyin Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Felluce'de istikrarı sağlamaya kararlıyız. Başbakan ve İçişleri Bakanlığından sonsuz destek alıyoruz. DAEŞ'e ait bugün 10'a yakın bomba yüklü aracı imha ettik. Örgütle yer yer çatışmalarımız yoğun şekilde sürüyor." dedi.

Iraklı asker Seccad Kadım da "Felluce Köprüsü'ne doğru ilerlemeye çalışıyoruz. Moralimiz yüksek vatanımız için savaşıyoruz. Bugünkü çatışmalarda 2 teröristi etkisiz hale getirdik." diye konuştu.

Felluce'nin merkezine yakın ve ilçeyi ikiye bölen Felluce Köprüsü'nde DAEŞ bayrağının asılı olduğu görüldü. Iraklı güçler, stratejik öneme sahip bu köprüyü geri almak için DAEŞ militanlarıyla yoğun şekilde çatışıyor.

Felluce'nin ele geçirilen semtlerinde yüzlerce ev ve iş yeri çatışmalardan dolayı zarar gördü ve birçok bina yerle bir oldu. Irak ordusuna ait birçok zırhlı aracın DAEŞ saldırısı sonucu kullanılamaz hale geldiği de dikkati çekti. Felluce'de Irak askerlerinin kurtardığı bölgelerde siviller bulunmuyor.

Irak güçlerinin, Felluce'deki kaymakamlık, polis, istihbarat ve ilçe meclisi ile hastane binasını DAEŞ'ten geri aldığı belirtilmişti. Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak güçlerinin Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin merkezinde kontrolü sağladığını, sonraki hedeflerinin Musul'u geri almak olacağını söylemişti.

Yorumlar