Felluceli ailelerin Bağdat'a girişine izin verilmiyor

-Irak güvenlik güçleriyle terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yüzlerce aile, Bağdat'ın batısında 3 gündür çölde kötü şartlar altında bekletiliyor

Google Haberlere Abone ol
Felluceli ailelerin Bağdat'a girişine izin verilmiyor

BAĞDAT (AA) - Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'deki operasyonlardan kaçan yüzlerce ailenin çölde bekletilerek, başkent Bağdat'a girişine izin verilmiyor.

Irak güvenlik güçleriyle terör örgütü DAEŞ arasında Felluce'de süren çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan yüzlerce aile, Bağdat'ın batısındaki Habbaniye bölgesinde 3 gündür çölde kötü şartlar altında bekletiliyor. Kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan Felluceli ailelerin İçişleri Bakanlığı'na bağlı polis güçleri tarafından Bağdat'a girişlerine izin verilmiyor. Burada hayat mücadelesi veren birçok çocuğun sıcak hava şartları ve kum fırtınasından dolayı çeşitli hastalıklara maruz kaldığı görüldü.

Bu ailelerin içerisinde bulunan yüzlerce erkeğin ise ordu ve Şii milislerce ailelerinden ayrılarak, günlerdir süren sorguya çekildiği ifade edildi.

-"5 milyon Sünni, iç göçmen"

Felluceli ailelerin kaldığı bölgede AA muhabirine konuşan Sünni Milletvekili Raad Dehleki, devlet imkanlarının olmasına rağmen bunun Felluceli siviller için seferber edilmediğini ve yüzlerce ailenin üç gündür çölde bekletildiğini ifade ederek, hükümet ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına destek çağrısı yaptı. Dehleki, ülkede DAEŞ saldırıları ve süren operasyonlardan dolayı 5 milyona yakın Sünni vatandaşın iç göçmen durumuna düştüğünü söyledi.

Felluce'den eşi ve çocuklarıyla kaçan Um Yusuf, "Çocuklarımla birlikte günlerdir kavurucu sıcaklıkta bu çölde kalıyoruz. Halimiz perişan ve çocuklarımızın hepsi hastalandı. Gölgesine sığınacağımız derme çatma bir çadır kamp bile yok. Eşlerimizin hepsini sorguya götürdüler. Allah'tan başka kimsemiz yok." dedi.

Yorumlar