Fehmi Ercan kimdir? Fehmi Ercan nerelidir?

Fehmi Ercan'ın kim ve nereli olduğu sorusu Ercan Havalimanı'nın yeniden inşa edilerek açılması sonrasında merakla sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Fehmi Ercan kimdir? Fehmi Ercan nerelidir?

Fehmi Ercan kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları bu aralar merakla soruluyor. Ercan Havalimanı'nın yeniden yapılarak hizmete açılması sonrasında Fehmi Ercan adı da merakla sorulmaya başlandı. 

Şehit Binbaşı Fehmi Ercan’ın mezarı, Girne’deki Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde bulunuyor. KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki uluslararası havalimanı da adını, şehit Binbaşı Ercan’ın soyadından alıyor. Havalimanı sivil hava trafiğine 3 Şubat 1975 tarihinde açıldı.

FEHMİ ERCAN KİMDİR?

Fehmi Ercan, 1935 yılında Balıkesir'de doğmuştur. 1 Kasım 1957 tarihinde Hava Harp Okulu'na kabul edilerek eğitimine başlamıştır. 30 Ağustos 1959 tarihinde 1959/56 sicil numarasıyla Astsubay Teğmen olarak Harp Okulu'ndan mezun olmuştur.

Pilot Binbaşı Fehmi Ercan, görev yaptığı dönemde Diyarbakır'da bulunan 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda 181. Filo komutanı olarak görev yapmaktaydı. 21 Şubat 1962 yılında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli birliklerde pilot olarak görev almıştır.

Fehmi Ercan, askeri kariyeri boyunca birçok rütbe ile ödüllendirilmiştir: 28 Şubat 1960 tarihinde Teğmen, 30 Ağustos 1962 tarihinde Üsteğmen, 30 Ağustos 1967 yılında Yüzbaşı ve 30 Ağustos 1972 yılında ise Binbaşı rütbesine yükselmiştir.

8 Ağustos 1973 tarihinde İzmir Ana Jet Eğitimi Üs Komutanlığı'na atanmıştır. Kıbrıs Harekatı sırasında, 6. Kolordu Komutanlığı nezdinde İleri Hava Kontrolörü olarak görev yapmaktayken, 20 Temmuz 1974 gecesi Rumların roket saldırısı sonucu Albay Karaoğlanoğlu ve iki er ile birlikte alay karargahında şehit olmuştur.

Şehit Binbaşı Fehmi Ercan'ın mezarı Girne Karağlanoğlu şehitliğindedir. Onun adı, Ercan Havalimanı ile yaşatılmaktadır ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde fedakarlığı ve özverisi anılmaktadır.

Fehmi Ercan kimdir? Fehmi Ercan nerelidir?
Fehmi Ercan 

 

Yorumlar