Fed'in Faiz Politikası ve Enflasyon Verileri Küresel Piyasaların Odağında

Küresel piyasalarda, Fed yetkililerinin enflasyonla mücadele vurguları ve ABD enflasyon verilerinin beklenmesi öne çıkarken, dünya ekonomileri enflasyon mücadelesindeki yol haritasını takip ediyor. Fed Başkanı Powell'ın sıkı para politikası açıklamaları önemle takip ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Fed'in Faiz Politikası ve Enflasyon Verileri odak

Küresel piyasalarda, geçen hafta Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer Fed yetkililerinin enflasyonla mücadelenin bitmediğine dair vurguları dikkat çekti. Powell, "enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürecek kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna ulaşıldığından emin olmadıklarını" belirterek, gerekmesi halinde para politikasını daha da sıkılaştırmakta tereddüt etmeyeceklerini ifade etti.

KÜRESEL PİYASALARDA ALIŞ AĞIRLIKLI SEYİR

Bu açıklamalar, küresel piyasalarda alış ağırlıklı bir seyir yaratırken, enflasyonla mücadelede atılan adımlar ve varlık fiyatlarındaki oynaklık da analizlerin odağında yer aldı.

MERKEZ BANKALARININ ENFLASYONLA MÜCADELESİ

Dünya genelinde, merkez bankalarının enflasyonla ilgili endişeleri piyasalardaki belirsizlikleri güçlendiriyor. Diğer Fed yetkililerinin açıklamaları ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinin faiz politikaları hakkındaki söylemleri de önemli rol oynuyor.

ABD VE AVRUPA BORSALARINDAKİ DURUM

ABD borsasında, Fed'in enflasyonla ilgili beklentileri ve faiz artırım ihtimali, piyasalara pozitif yansırken, Avrupa borsalarında ise satış ağırlıklı bir seyir hakim oldu. Bu durum, Avrupa ekonomisine ilişkin karışık sinyallerin bir yansıması olarak görülüyor.

ASYA PİYASALARINDA SEYİR

Asya piyasaları, özellikle Hong Kong hariç, alış ağırlıklı bir seyir izledi. Çin ve Japonya merkez bankalarının açıklamaları ve ekonomik veriler, bu bölgenin piyasa hareketlerini etkiledi.

YURT İÇİ PİYASALAR

Türkiye'de ise, Borsa İstanbul ve dolar/TL kuru, yerel ve küresel gelişmelerle şekillendi. Ödemeler dengesi ve diğer makroekonomik veriler, yurt içi piyasaların gelecekteki seyri için belirleyici olacak.

Yorumlar