Fedakar babanın borçlarını Valilik üstlendi

Muğla'da yaşayan 48 yaşındaki çiftçi baba, toprak dağ yolunun bozuk olması nedeniyle servisin kızını evden almaması üzerine 20 bin lira borca girerek veresiye yol yaptırmıştı. Maddi durumu iyi olmayan fedakar baba kara kara düşünürken borcunu Valilik kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Fedakar babanın borçlarını Valilik üstlendi

Muğla'da bir baba ilkokula başlayan kızı Gamze'yi servis aracının evden yolun bozuk olmasını gerekçe göstererek almaması üzerine borca girerek yol yaptırdı. Kara kara borcu nasıl ödeyeceğini düşünen babaya önce iş adamlarının yardımcı olmak istediği açıklanmıştı. Olayı öğrenen Muğla Valiliği ise kendi imkanlarıyla 4 kilometrelik yol açtıran babanın borçlarını ödedi.

Muğla'da, çiftci Ramazan Korkut (48), toprak dağ yolu bozuk olduğu için servis aracının evlerinin bulunduğu yere girememesi nedeniyle okula gitmekte güçlük yaşayan 6 yaşındaki kızı Gamze Korkut için 4 kilometrelik yolu stabilize hale getirtti. Artık okuluna rahatlıkla gidebilen küçük Gamze büyük sevinç yaşarken, maddi durumu iyi olmayan baba Korkut ise veresiye olarak 20 bin liraya yaptırdığı yolun parasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başladığını söyledi.

YOLU KENDİSİ YAPTIRDI

Bu yıl ilkokula başlayan 6 yaşındaki kızının okula gideceği sırada okul servisinin yolun kötü olmasını bahane göstererek minik Gamze'yi evden almayı reddetmesi üzerine fedakar baba 20 bin lira borçla yolu kendi imkanları ile stabilize hale getirdi. Ardından borçları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen babanın yardımına ünlü sanatçı Haluk Levent koşmuştu. Durumun haberlere konu olmasının ardından bazı iş adamları Haluk Levent aracılığıyla babaya ulaşarak hesap numarası istedi.

VALİLİK BORCU ÜSTLENDİ

Olayın Muğla Valiliği'ne intikal etmesinin ardından ise Muğla Valisi'nin talimatı ile Menteşe Kaymakamlığı borcu üstlendi.

"20 BİN LİRA BORÇLANDIM, KARA KARA DÜŞÜNÜYORUM"

Ramazan Korkut, yolun kötü olmasından dolayı servis aracının gelmediğini belirtip, "Kızımı bir kez evin önünden alan servis şoförü daha sonra bana 'Yolun iyi değil, bir daha buraya gelemem' dedi. Milli Eğitim'den yetkililer gelerek yolda incelemede bulundu. Onlar da, 'Yolu kendin yaptırırsan kızın ancak o zaman servis ile okula gider' cevabını verdi. Yolu yaptırmaya mecbur kaldım, çünkü aksi takdirde kızım okula gidemeyecekti. Veresiye olarak yatırdığım yol için 20 bin lira borçlandım. Maddi durumum zaten iyi değil. Şimdi üzerine bir de veresiye olarak yatırdığım bu yol için yapılan masraf eklendi. Nasıl ödeyeceğimi kara kara düşünmeye başladım."dedi.

Yorumlar