FED son dakika faiz kararı açıklandı: Beklendiği üzere faizleri yükseltti

FED son dakika faiz kararı açıklandı: Beklendiği üzere faizleri yükseltti

Google Haberlere Abone ol
FED merakla beklenen faiz kararını verdi

FED son dakika faiz kararı açıklandı: Beklendiği üzere faizleri yükseltti

Amerikan Merkez Bankası FED merakla beklenen faiz kararını açıkladı.

Karar, piyasaların beklediği şekilde artış yönünde oldu. 

FED, piyasaların merakla beklediği kararı açıkladı. Oy birliği ile alınan karara göre, politika faizi 75 baz puan artışla yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkarıldı.

Karar metninde Fed'in enflasyon risklerine karşı yüksek derecede dikkatli olduğu mesajı yenilendi. Enflasyonla ilgili Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yüzde 2'lik hedefe dönme konusunda güçlü bir taahhüdü olduğu ifade edildi. Metinde harcamalar ve üretimin ücret artışlarına rağmen daha yumuşadığına vurgu yapıldı.

Ekonomistler, Fed'in bugün yüzde 75 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışı yapacağı tahmin ediyordu. Yatırımcılar, yüzde 25 ihtimalle 100 baz puanlık faiz artışı yapılabileceğini belirtiyordu.

FED FAİZİ KADEMELİ OLARAK YÜKSELTTİ

FED, yükselen enflasyonu kontrol altına almak için sene başından bu yana kademeli olarak faiz artışına gitmişti. Fed ilk olarak mart ayı toplantısında 2018'den bu yana ilk kez faiz artırımına giderek politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 0,25-0,50 aralığına yükseltti. Mayıs ayında ise Fed politika faizini 50 baz puan artırarak 2000 yılından bu yana en yüksek faiz artışını gerçekleştirmişti. Haziran ayında enflasyondaki artışa paralel olarak Fed faizleri 75 baz puan artırmış yüzde 1,75'e yükseltmişti.


 

Yorumlar