FBI Türk polisini ABD'ye davet etti, bir ekip gitti

Son dönemlerde adı Rıza Sarraf kumpasında yasadışı yollarla delil ve tanık taşımakla gündeme gelen FBI'ın Türkiye'den bir heyet davet ettiği ortaya çıktı. Ancak davetin Rıza Sarraf davasıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
FBI Türk polisini ABD'ye davet etti, bir ekip gitti

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile ABD arasında farklı konular üzerinde başlayan ve süreç içinde yaşanan gerginlikler nedeniyle neredeyse “kopma” noktasına gelen diplomatik ilişkilerdeki soğuk döneme karşın ABD ile Türkiye arasında önemli bir temasın yaşandığı ortaya çıktı.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, ABD’deki adli suçları soruşturmakla görevli olan Federal Soruşturma Bürosu, Türkiye’den bir grup polisi ABD’ye davet etti.

Bu davet üzerine, FBI’ın Türkiye’de iş birliği yaptığı ve görev olarak karşılığı konumundaki Türk Emniyeti’nden oluşturulan özel bir ekip, geçen hafta sonu ABD’ye gitti. Ziyaretle ilgili İçişileri Bakanı Soylu’nun da onay verdiği öğrenildi.

Özel ekipte yer alan polis müdürlerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Dairesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nde görev yaptıkları öğrenildi. EGM’nin her iki birimi, ülke genelindeki tüm FETÖ soruşturmalarında görev alıyor.

Yorumlar

ihsan o fetö cüye 50 bin dolasrı niyye verdiniz diye sorun ne karşılığıdır diye sorun güvenmeyin