FB 5 yıldız oldu mu? Neden Fenerbahçe 5 yıldızı takacak mı, ne zaman?

FB 5 yıldız oldu mu, Fenerbahçe 5 yıldızı takacak mı, ne zaman takacak, yıldız iddiaları nereden kaynaklanıyor, neden isteniyor? Türkiye birinci ligi yeni adıyla Süper Ligi'nin büyük takımları arasındaki "Yıldız savaşları" uzun yıllardır devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
FB 5 yıldız oldu mu? Neden Fenerbahçe 5 yıldız?

FB 5 yıldız oldu mu, Fenerbahçe 5 yıldızı ne zaman takacak veya takacak mı, Fenerbahçe camiasını heyecanlandıran bu 5 yıldız iddiaları nereden kaynaklanıyor, neden 5 yıldız isteniyor?

Türk futbolunda son dönemlerinde ilginç bir konu tartışılıyor. Şu ana kadar 19 şampiyonluğu bulunan ve dolayısıyla da 3 yıldızı bulunan Fenerbahçe, bir şampiyonluk daha kazanması halinde 4. yıldızı takacaktı.

FENERBAHÇE 5 YILDIZ OLDU MU?

Ancak şimdilerde daha farklı ve iki aşama üstü olan 5 yıldız tartışılıyor. Peki, neden? Şundan: 

FB 5 yıldız oldu mu, Fenerbahçe 5 yıldızı takacak mı
Fenerbahçe'nin şu anda 3 yıldızı bulunuyor

 

Fenerbahçe, Süper Lig şampiyonluklarının 1959 yılından sonra değil ondan öncesinden sayılması gerektiğini ileri sürerek söz konusu tarihten önceki 9 şampiyonluğunun da "Ulusal Şampiyonluk" olarak değerlendirilmesini talep ediyor. Talep kabul edilirse Fenerbahçe kısa yoldan 4. yıldızı ve 5. yıldızı göğsüne takmış olacak. Peki, FB 5 yıldız oldu mu, Fenerbahçe 5 yıldızı takacak mı veya alabilecek mi, son durum nedir?

FB 5 yıldız oldu mu, Fenerbahçe 5 yıldızı takacak mı
FB 5 yıldız oldu mu, Fenerbahçe 5 yıldızı takacak mı

 

Fenerbahçe Kulübü 1959 senesinden önceki şampiyonlukların da sayılması için TFF'ye başvuruda bulunmuştu. UEFA, Türkiye şampiyonluklarının başlangıç tarihini 1924 yılı olarak belirledi. Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Metin Sipahioğlu, yaptığı paylaşımlarla ise gündem oldu. Peki, Fenerbahçe 5. yıldızı takacak mı, UEFA Fenerbahçe 28 şampiyonluk kararı ne?

TFF henüz Fenerbahçe 28 şampiyonluk açıklaması yapmadı.

HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMALAR

Hatırlanacağı üzere; Fenerbahçe olarak TFF’ye yaptığımız başvuruda, Türkiye’de ULUSAL şampiyonaların TFF tarafından oynatılmaya 1924 yılında başladığını belirtmiş, 59’a kadar ULUSAL şampiyonaların tescilini istemiştik.

Hayır onlar bölgesel diyenler de malumdu!!

UEFA ise, bizzat kendi websitesinde yayınladığı;

Türk Futbol Tarihini anlatan yeni ortaya çıkan belgede;

Türkiye’de, bizzat TFF tarafından oynatılan, ULUSAL TÜRKİYE ŞAMPİYONLUKLARININ BAŞLANGIÇ TARİHİNİ, 1924 yılı olarak belirlediğini resmen açıkladı.

Özetle; UEFA da, kendi websitesinde yayınladığı resmi yayın ve belgede;

FB 5 yıldız oldu mu, Fenerbahçe 5 yıldızı takacak mı
FB 5 yıldız oldu mu, Fenerbahçe 5 yıldızı takacak mı

 

1923 yılında TFF’nin kurulmasından 1 yıl sonra, aynen bizim iddia ettiğimiz gibi;

1924 YILINDA TÜRKİYE ULUSAL FUTBOL ŞAMPİYONLUKLARININ başladığını resmen açıklamış oldu !!

FENERBAHÇE 5. YILDIZ TAKACAK MI?

Fenerbahçe Kulübü, 1959 yılı öncesinde kazandığı şampiyonlukların Süper Lig'e dahil edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduğunu açıklamıştı. TFF'nin bu başvuruyu kabul etmesi durumunda sarı-lacivertli takımın şampiyonluk sayısı 19'dan 28'e yükselecek ve 5. yıldızı takacak. TFF henüz başvuruyu değerlendirdiğine dair açıklama yapmadı.

ALİ KOÇ'TAN GELEN AÇIKLAMA

Son olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 28 şampiyonluk konusunda bir adım daha attı ve 2023-2024 sezonundan itibaren formalarında 5 yıldız olacağını açıkladı.

"Bugün, şunu söylüyorum; TFF'nin düştüğü durum, adaletle zerre ilgilerinin olmadığı ortadayken, bizim haksızlardan hak bekleyerek kaybedeceğimiz bir gün dahi yok.

"2023-24 sezonundan itibaren armamızda, 5 yıldızı koyacağız. Fenerium ürünlerine şimdiden 5 yıldızı koyacağız. Siz ne yaparsanız yapın koyacağız. Bu sezon size mesaj olsun diye 3 yıldızı çıkarttık.

"Anlamıyorsunuz. Her yerde bu gerçeği resmen duyuracağız. Bizi şampiyon yapan tüm sporculara borçluyuz. Medeni şekilde başvuruyu yaptık. Acelemiz yok dedik. Siz bir arpa boyu kadar çalışma yapmamışsınız. Yazıklar olsun size."

Fenerbahçe, 2023-24 sezonundan itibaren formasında 5 yıldız bulunduracak. Sarı lacivertli ekibin neden gelecek sezon bu formaları giyemeyeceğini ise Fennerbahçe Başkanı Ali Koç şöyle açıkladı:

"Gelecek sezonki formaları ısmarladık. Hazır formalar. Bu yüzden 2023-24 sezonundan itibaren armamıza 5 yıldızı koyacağız. Fenerium ürünlerine şimdiden 5 yıldızı koyacağız."


 

Yorumlar

Mete Bence olmamalı adı üstünde süper lig şampiyonluğu süper lig 1959’da kurulmuş hala itiraz etmeyin fenerliler biz gsliyiz