Fazıl Say, 'Kızmayın' diyerek itiraflarda bulundu

Fazıl Say, İstanbul Havalimanı hakkındaki olumlu görüşlerini açıklamak isterken öncelikle muhalif kesimin hışmından korkarak, söze "kızmayın" ifadesiyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Fazıl Say, 'Kızmayın' diyerek itiraflarda bulundu

Türkiye'de muhalefetin muhalefet ediş tarzıyla ilgili eleştiriler uzun süredir devam ediyor. En büyük eleştiriler ise, "iyi kötü her şeye muhalefet" edilmesine yönelik geliyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın TBMM Genel Kurul salonunda "AK Parti ne yaparsa yapsın. İyi bir şey de yapsa biz eleştirmek zorundayız" şeklindeki ifadeleri muhalefetin durumunu en iyi şekilde özetliyor. Bunun son örneği ise piyanist Fazıl Say'ın başına gelen olay oldu.

Fazıl Say, İstanbul Havalimanı ile ilgili hayranlığını itiraf etmeden önce müzmin muhalif takipçilerinden "kızmayın" ricasında bulundu. Say'ın, "Kızmayın" ifadesini kullanması ve muhalefetin eleştirilerinden korkması tartışmalara neden oldu.

Dünyanın en büyük havalimanlarından daha konforlu olduğu herkesçe malum olan İstanbul Havalimanıyla ilgili itiraflarda bulunan Say, övgüler dizmeden muhalif kesimin tepkisinden ne kadar çok korktuğunu ortaya koydu. 

Hükümetin hiçbir olumlu icraatının övülmesini istemeyen muhalif kesimin bu konudaki kör muhalefetini bilen herkes söylediklerine dikkat etmek zorunda kalıyor. Bunun son örneği ise Fazıl Say oldu.

Fazıl Say, Twitter'daki hesabında, "Evet. Adı “İstanbul Atatürk Havalimanı” olsa mutlu olurdum. İzlenimlerim baabında eklemek isterim. Kızmayın; Dünyadaki bütün havaalanlarını biliyorum. Yeni havaalanımız dünyadaki en iyisidir, bir çok açıdan. THY’de en iyi havayoludur. Açık ara hemde. Her açıdan." dedi. 

Sayı sözlerini şöyle sürdürdü: Havaalanlarını karşılaştırırken,sadece havaalanı karşılaştıralım. Başka bir şey değil! Yolcular için, çalışanlar için, ekipler için, ferahlık,imkanlar, lounge, kabin, yer hizmetleri. Bir de “büyük havaalanları” olarak karşılaştırmak lazım Küçük havaalanı ile büyüğü kıyaslayamayız. Bazı havaalanlarında (ABD-Almanya dahil) bavulu gelmesi saatler sürüyor. Kimisinde pasaport kontrol saatler sürüyor. İstanbul hepsinden hızlı. ( uçağın taxi mesafesi evet fazla, ama buna bir çözüm bulunuyor diye biliyorum). Büyük havaalanlarında gate uzaklığı bizden daha fazla.

Yorumlar