Faytonculara denetim

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Büyükada'daki faytoncuları denetledi

Google Haberlere Abone ol
Faytonculara denetim

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Büyükada'da faytoncular başta olmak üzere kafe, restoran ve bisiklet kiralayan iş yerlerini denetledi.

Denetim sırasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tüketici Hakları Zabıta Amiri Sinan Kalender, yerli ve yabancı turistlerin 153 aracılığıyla yaptıkları şikayet nedeniyle denetim yaptıklarını anlattı.

Kalender, şikayetlerde özellikle tarife listelerinin olmaması ve fahiş fiyat uygulamalarının öne çıktığını belirterek, "Onlarla ilgili bugün denetim yapıyoruz. Faytonculara öncelikli olarak bilinçli esnaf rehberi dağıtıyoruz. Bilgilendirme ve uyarıda bulunuyoruz. Amacımız bilinçli esnaf kitlesi oluşturmak. Faytonlara fiyat tarife listelerini asmalarını istiyoruz. Daha sonraki kontrollerimizde de asılmış mı kontrol edeceğiz. Daha sonra da tespit tutanaklarımızı tanzim ediyoruz." dedi.

Vatandaşların, tarifelerdeki fiyatlar uygulanmaması halinde 153 aracılığıyla şikayetlerini iletebileceklerini dile getiren Kalender, Büyükada'nın ardından Burgazada, Kınalıada, Heybeliada'da da denetim yapacaklarını ifade etti.

Faytoncular adına açıklama yapan İstanbul Motorsuz Kara Nakil Vasıtaları Odası Başkanı Hasan Ünal da, "2013 yılında verilen UKOME etiketine göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Faytonların hepsinin arkasında görünür bir şekilde plakları vardır. Bizler eski de olsa bu tarifelerimizi kullanacağız." dedi.

Faytona binen vatandaşlar da denetimden memnun olduklarını ifade ederek, kontrollerin sık yapılması gerektiğini belirtti.

Zabıta ekipleri, faytoncuların ardından kafe, restoran ve bisiklet kiralayan iş yerlerinde fiyat etiketi denetimi yaptı.

Yorumlar