"Faust" Zorlu PSM'de sahnelenecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe'nin aynı adlı eserinden sahneye konulan "Faust"u sanatseverlerle buluşturacak.Yazılması 40 seneden uzun süren, Goethe'nin tüm hayatını...

Google Haberlere Abone ol
"Faust" Zorlu PSM'de sahnelenecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe'nin aynı adlı eserinden sahneye konulan "Faust"u sanatseverlerle buluşturacak.

Yazılması 40 seneden uzun süren, Goethe'nin tüm hayatını simgeleyen bir eser olarak kabul edilen Faust, 14 Ekim'de saat 20.00'de Zorlu PSM'de sahnelenecek.

Librettosu, Jules Paul Barbier ve Michel Florentin Carre'ye ait olan eser, Fransız operasının önemli ismi Charles François Gounod'nun zengin melodileriyle buluşarak hem edebiyat hem de opera alanında bir başyapıt olarak kabul edildi.

Rejisörlüğünü Recep Ayyılmaz'ın üstlendiği eserde, Roberto Gianola orkestra şefi olarak yer alacak.

Doktor Faust'u Erdem Erdoğan, Şeytan Mephistopheles'i Gökhan Ürben, Marguerite'i Gülbin Günay, Valentin'i Alper Göçeri, Wagner'i Utku Bayburt, Siebel'i Özgen Kalelioğlu, Marthe rolünü ise Nursel Dinler canlandıracak.

Eserin dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Gizem Betil, ışık tasarımını Yakup Çartık, koro şefliğini Aydın Karlıbel, koreografisini de Beyhan Murphy üstlendi.

Yorumlar