Fatma Turgut kimdir, eşi kim, kaç yaşında?

Fatma Turgut gitarıyla sözüyle son dönemlerde dikkatleri üzerine çeken isimler arasında yer alıyor. Peki, Fatma Turgut kimdir, kaç yaşındadır? Son olarak Balçiçek İlter'e misafir olan Turgut sesiyle kulakların pasını almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Turgut kimdir, eşi kim, kaç yaşında?

Fatma Turgut kimdir, eşi kim, kaç yaşında ve evli mi bekar mı soruları ünlü sanatçıyı görenlerin sıklıkla sordukları sorular oluyor. Son olarak Balçiçek İlter'in programına konuk olan Fatma Turgut hem hayat tarzıyla hem de müziğiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Peki, Fatma Turgut kimdir, kaç yaşında?

FATMA TURGUT KİMDİR?

Fatma Turgut 2 Ocak 1984'te Aydın'da doğdu.

Turgut ilk, orta ve lise eğitimi memleketi Aydın'ın Söke ilçesinde tamamladı.

Aynı zamanda bir öğretmen olan Turgut, 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Ana Bilim Dalı Klasik Gitar Bölümü'ne girdi.

Eğitiminde çok sesli koro, şan, Türk Müziği Armonisi, Batı Müziği Armonisi gibi alanlarda deneyim kazanan Turgut, çeşitli amatör rock gruplarıyla da sahne çalışmaları yaptı.

Turgut, 2005-2008 yılları arasında özel bir müzik dershanesinde klasik gitar ve koro öğretmenliği yaptı.

2007 yılında "A Due Carmen" (daha sonra ismi Model olarak değişti) isimli rock müzik grubuna katılan Turgut, Perili Sirk (2009) ve Diğer Masallar (2011) isimli iki adet albüm yayınladı.

Özellikle Sertab Erener ve Demir Demirkan ile birlikte çalışma fırsatı bulan Turgut, "Diğer Masallar" albümünden yayınlanan "Buzdan Şato" ve "Değmesin Ellerimiz" şarkıları ile ülke çapında fenomen hale geldi. Birçok şehirde çok fazla sayıda sahne alma fırsatı buldu.

Bu yıllar içerisinde yine Model grubu ile birlikte birçok jingle ve reklam müziği seslendirdi.

2013 yılının Kasım ayında Levla'nın Hikayesi adlı albüm piyasaya çıktı. Ayrıca Turgut grubuyla pek çok konser de verdi.

Öte yandan Fatma Turgut 28 Aralık 2016'da Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla Model grubundan ayrıldığını duyurdu.

Şu sıralarda müzik kariyerine solo olarak devam ediyor.

Fatma Turgut eşi kim sorusunun cevabı ise "henüz evlenmedi" olacak.

Yorumlar