Fatma Özkul kimdir? Fatma Özkul evli mi, eşi kimdir, nerelidir?

Fatma Özkul, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na yapılan son atamayla birlikte gündem oldu. Özkul, başkan yardımcısı olarak atandı. Peki, Fatma Özkul kimdir? Fatma Özkul evli mi, eşi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Fatma Özkul kimdir? Fatma Özkul evli mi?

Fatma Özkul, TC Merkez Bankasına yapılan son atama ile birlikte çok konuşulanlar arasına girdi. Hal böyle olunca da Fatma Özkul kimdir, evli mi, eşi kimdir soruları da sorulmaya başladı.

FATMA ÖZKUL KİMDİR?

Fatma Özkul, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyeliği’ne atandı. 

Fatma Özkul kimdir
Fatma Özkul

 

Temel Bilgiler ve Akademik Kariyeri

  • Doğum Yılı ve Yeri: 1978, Elazığ.
  • Eğitim: Ayazağa Işık Lisesi, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora).
  • Akademik Unvanları: Doçent (2012), Profesör (2018).
  • Öğretim Üyeliği: 2007-2021 arası Bahçeşehir Üniversitesi, ardından Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı.

Yayınlar ve Ödüller

  • Kitapları: "Kripto Varlıklar Muhasebesi", "İşletmelerde Hile Riski Yönetimi", "Perakende İşletmelerde Muhasebe Uygulamaları".
  • Ödüller: "Kripto Varlıklar Muhasebesi" kitabıyla 2023'te Yılın En İyi Finans ve Ekonomi Kitabı Ödülü.

Profesyonel Kariyeri ve TCMB Üyeliği

  • Dersler ve Araştırmalar: Finansal Muhasebe, Uluslararası Muhasebe Standartları, Muhasebe Denetimi, Blokzincir Teknolojisi ve Kripto Varlıklar.
  • Sivil Toplum ve Yönetim Kurulu Üyelikleri: İstanbul Blokzincir Kadınları Derneği, Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı, KADEM İş ve Ekonomi Kurulu, BlockchainIST Center Danışma Kurulu.
  • TCMB Para Politikası Kurulu Üyeliği: 22 Aralık 2023 tarihinde atandı.
  • Kişisel Bilgiler: Evli ve iki çocuk annesi.

Prof. Dr. Fatma Özkul, 1978 yılında Elazığ'da doğdu. Eğitimini Ayazağa Işık Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı'nda gerçekleştirdi. 2012'de Doçent, 2018'de Profesör unvanını aldı.

AKADEMİK VE MESLEKİ KARİYER

2007 ile 2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı'nda görevine devam etmektedir. "Kripto Varlıklar Muhasebesi", "İşletmelerde Hile Riski Yönetimi", "Perakende İşletmelerde Muhasebe Uygulamaları" isimli kitapları bulunmaktadır. 2023 yılında "Kripto Varlıklar Muhasebesi" kitabıyla Yılın En İyi Finans ve Ekonomi Kitabı ödülünü kazandı.

TCMB PPK ÜYELİĞİ VE DİĞER GÖREVLER

22 Aralık 2023'te TCMB Para Politikası Kurulu Üyeliği'ne atanmıştır. Ayrıca İstanbul Blokzincir Kadınları Derneği Kurucu Üyesi, Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı Üyesi, KADEM İş ve Ekonomi Kurulu Üyesi ve BlockchainIST Center Danışma Kurulu üyesidir.

Yorumlar