Fatih'ten sonra Kanuni de Karadeniz'de

Fatih sondaj gemisinden sonra Türkiye'nin yerli ve milli doğalgaz arama gemisi Kanuni Sondaj Gemisi de Karadeniz'de arama çalışma faaliyetlerine başladı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih'ten sonra Kanuni de Karadeniz'de

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni, ilk görevi için Karadeniz’e açıldı. İlk sondajını Sakarya Gaz Sahası’nda yapacak olan gemi, Türkali-2 kuyusunda da derin deniz kuyu testleri gerçekleştirecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Kanuni' Sondaj Gemisi'nin ilk görev için Karadeniz'e açıldığını duyurdu.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından 'Denizlerde Kanuni Devri' etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Kanuni Sondaj Gemimiz ilk görevi için milletimizin duasıyla Karadeniz’e açıldı. İlk sondajını Sakarya Gaz Sahası’nda yapacak olan gemimiz, Türkali-2 kuyusunda derin deniz kuyu testlerini gerçekleştirecek. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı envanterine katılan ’Kanuni’ sondaj gemisi, 227 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe sahip ve 11 bin 400 metre derinliğe kadar sondaj yapabiliyor.


 

Yorumlar