Fatih Tosmur kimdir, Tosmur ailesi Adana'nın neresinden?

Fatih Tosmur tarafından kurulan FUPS Bank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan onay aldı. Peki, Fatih Tosmur kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Fatih Tosmur kimdir, Tosmur ailesi nereli?

Fatih Tosmur kimdir, Tosmur ailesi Adana'nın neresinden sorusu, kendisi tarafından kurulan FUPS Bank'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan onay alması sonrasında merakla sorulmaya başlandı. Fatih Tosmur ile birlikte Hüseyin Cem Başçı, Elif Tosmur ve Eysa Tosmur da bu aralar merak edilen isimler arasında yer alıyorlar.

Son dakika haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de, FUPS Bank AŞ unvanı altında 1,5 milyar lira sermayeli bir dijital mevduat bankasının kuruluşunu onayladı.

BDDK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararına göre, Lydians Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ, Fatih Tosmur, Hüseyin Cem Başçı, Elif Tosmur ve Eysa Tosmur tarafından Türkiye'de FUPS Bank AŞ unvanlı bir dijital mevduat bankası kurulmasına izin verildi. Bankanın kuruluş sermayesi 1,5 milyar lira olacak.

Söz konusu karar Bankacılık Kanunu, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik, Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik uyarınca alındı.

Bu kapsamda banka, ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda dijital bankalar için belirtilen esaslara uygun olarak faaliyet gösterecek.

Bankanın kurucusu olarak görülenler genel olarak Tosmur Ailesi mensuplarıdır.

Tosmur Ailesi Türkiye'te TAT Nişasta markasının sahibi olarak bilinir.

Tosmur Ailesi aslen Adanalı'dır. TAT Nişasta şirketini sattıktan sonra aynı alanda ve farklı alanlarda icraatları devam ediyor.

Aile şirketlerinin başında şu anda Fatih Tosmur bulunuyor. 

Bursa Uludağ Üniversitesi işletme bölümü mezunu olan Fatih Tosmur, aynı zamanda Tosmur Gruop'un başında bulunuyor.

Kurulan yeni dijital bankanın da başında kendisi bulunuyor.


 

Yorumlar