Fatih Terim dördüncü kez Galatasaray'dan ayrılıyor

Galatasaray ile Fatih Terim, dördüncü kez yolları ayırıyor. Süper Lig'deki kötü gidişatın faturası kesilen Fatih Terim, daha önce de üç kez aynı şekilde kulüpten ayrılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim dördüncü kez Galatasaray'dan ayrılıyor

Galatasaray'da kötü gidişatın ardından Fatih Terim'in durumu belli oldu. Sarı-kırmızılı yönetim, yapılan durum değerlendirmesinin ardından usta hocayla yollarını ayırdı.

NEF Stadı'ndaki yönetim kurulu toplantısından önce stada gelen Fatih Terim , 10 dakika sonra buradan ayrıldı. Sarı-kırmızılı yönetim, ardından ayrılık kararını İmparator'a bildirdi.

Galatasaray'daki 4. dönemine 21 Aralık 2017'de başlayan Fatih Terim, 176 maça çıktı. 97 galibiyet, 44 yenilgi ve 35 beraberlik elde etti. Üst üste 2 şampiyonluk kazanan Terim, ardından koronavirüsün olduğu sezonda 6. oldu. Geçen yıl ise averajla şampiyonluğu kaybetmişti.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işıtan Gün, geçtiğimiz günlerde Pep Guardiola'nın yardımcısını Terim'in ekibine almak için görüştüklerini açıklamıştı. Terim ise, "Benim böyle bir görüşmeden haberim yok, olsa söylerdim" demişti. İmparator ile yönetim arasında bir süredir soğuk rüzgarlar esiyordu.

Sezon başından Burak Elmas'ın başkan olmasının ardından Fatih Terim'in sözleşmesi uzatılmıştı. Gençleşme operasyonuna giden Fatih Terim, Avrupa Ligi'nde gruptan lider çıkarken; ligde hüsran yaşadı. 20. hafta sonunda Trabzonspor'un 22 puan gerisinde kaldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Denizlispor'a taraftarı önünde penaltılarla elendi.

FATİH TERİM'İN YERİNE KİMLER GELECEK?

Fatih Terim'in yerine düşünülen isimlerin başında Bülent Korkmaz ve Roger Schmidt geliyor. Sezon sonuna kadar Korkmaz'ı düşünen sarı-kırmızılılar, PSV'nin 54 yaşındaki hocası Schmidt'e gelecek yıl takımı emanet etmek istiyor.


 

Yorumlar