Fatih Sadri kimdir?

Fatih Sadri adı Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşanan "bildiri olayı"ndan sonra gündeme geldi. Peki, kimdir bu Fatih Sadri?

Google Haberlere Abone ol
Fatih Sadri kimdir?

Fatih Sadri, Ankara'nın Mamak ilçesinde binaların kapılarına bırakılan iki sayfalık bir bildiriden sonra adı gündeme gelen isim oldu. Türkiye'deki sistemin eleştirildiği ve şeriat kanunlarıyla yönetilmesi gerektiği ifade edilen bildirinin sonunda ise Fatih Sadri adı geçiyordu.

Cumhuriyet gazetesinde 16 Ocak tarihinde çıkan bir habere göre bildiride yer alan ifadelerden bazıları şöyleydi: "Türkiye'de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli olmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi birde Laiklik şartı vardır. Yani dinin emirleri devlet işlerine karıştırılamazmış. Çıkarılan kanunlar dine uygun olamazmış! Bu sebeple demokrasi de, laiklik de İslama tamamen ters olan küfür sistemleridir."

"Gelelim oy verenlere: oy verenlerde laikliğe ve demokrasiye bağlı kalacaklarına dair yemin edecek olan ve Allah'ın indirdiği hükümlerle hüküm vermeyecek olan kimselere oy verip devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkarlar, Başka bir ifade ile demokrasi partilerle ayakta durur, paılilerde oylarla ayakta durur. Küfür sistemini ayakta tutmak kafirliktir."

"İmanı bozan şeyler sadece partilerde mevcut sayılmasın. Günümüz okullarında da mevcuttur, Ders kitaplarında Atatürk'ün İslama zıt o|arak yaptığı devrimler iyi bir şeymiş gibi öğretiliyor. Mesela Şeriat bizi geri bıraktı. En iyi yönetim Demokrasidir. Laikliktir. Arap harfleri karma burma olduğu için harf devrimi yapıldı. Latin harfleri getirildi. Kadın ve erkek kıyafetleri değiştirildi. Zina, faiz, içki daha bir çok şeyler serbest bırakıldı. 23 Nisan, l9 Mayıs, 29 Ekim gibi günler bayram olarak kutlandı. Çünkü bu günlerde hakimiyet hakkı millete verildi. Yani şeriat kanunları kaldırıldı.

Halbuki bir fetvada "bir kimse nevruz günü(Mecusilerin ilkbaharın gelişini kutladığı gün) kafirlerin toplandığı yere giderse kafir olur" diye yazılıdır. Değil bir diploma için hatta dünya bile verecek olsalar imanımızı bozacak şeyler yapmayın. Çünkü ölünce azabı vardır. Böyle bir devletin açtığı ve açılmasına izin verip gözetim altında tuttuğu bu okullara, isterse bu okulun adı imam hatip olsun isterse özel okul olsun yine çocuklar gönderilemez."

BİLDİRİDE SÖZÜ EDİLEN VİDEO 

Bildiride, "İmanı Bozan İşler ve İşletmeler" başlıklı videonun Google'da aratılarak okunması isteniyor. 

Youtube'da aradığımızda karşımıza çıkan videonun "sadbinubade" isimli bir hesap tarafından paylaşıldığı görülüyor.

2012'DE ÇANAKKALE'DE

Bildiride Fatih Sadri isimli şahsın Facebook kanalından kendilerinin takip edilmesi isteniyordu. Aynı bildirilerin aynı başlık altında 2012 yılında Çanakkale'de de dağıtıldığı ortaya çıktı. Yine aynı başlık altındaki bildirilerin kimler tarafından dağıtıldığı bilinmiyordu.

2014'TE ANKARA TUZLUÇAYIR'DA

Aynı kişi veya kişilerin 2014 yılının Temmuz ayında Ankara Tuzluçayır'da da bildiri dağıttıklarını OdaTV'nin haberinden öğreniyoruz. Haberde, bildirinin Alevilerin çoğunlukta olduğu mahallede dağıtılarak Alevilerin hedef alındığı ileri sürülüyor ve bir de olay anına ait bir video paylaşılıyor. 

Videoda genç bir kızın sol örgütlerden alışkın olduğumuz tarzda sloganlar atarak bildiriyi dağıtan kişiye karşı vatandaşları galeyana getirmeye çalıştığı görülüyor. 

2014 AĞUSTOS'UNDA ŞANLIURFA'DA

2014 yılının Ağustos ayında aynı bildirinin Şanlıurfa'da da dağıtıldığı ortaya çıktı. Şanlıurfa'daki bildiri o dönemlerde, "IŞİD Şanlıurfa'da davet mektubu yayınladı, adres verdi" şeklinde gündem olmuştu.

YALOVA'DA ALEVİLERİN EVLERİNE İŞARET İDDİASI

Ankara'daki bildirinin gündeme getirildiği bugünlerde yine Yalova'da Alevilere ait evlerin işaretlendiğine dair haberlerin ortaya atılması ise dikkat çekti.

FATİH SADRİ KİMDİR?

Bildirilerin altına adı konulan Fatih Sadri isminin kim olduğu merak ediliyor. Gerçekten böyle bir kişinin yaşayıp yaşamadığı ise merak ediliyor. 

İnternette araştırdığımızda Fatih Sadri adına basılmış bir kitabın ünlü bir alışveriş sitesinde satıldığı görülüyor. 

İşte o kitap:

Aynı satıcının aynı sitede sattığı diğer kitaplardan bazıları ise şöyle:

İnternette dolaşan videolardan birinde beyaz sarıklı ve cübbeli yaşlı bir kişinin vaaz verdiği görülüyor. Bildiridekine benzer ifadeler kullanan bu kişinin Fatih Sadri olup olmadığı ise bilinmiyor. Bu kişi de bütün millevtekilleri için, "şirke girmişlerdir" diyor.

İşte o video:

 

Yapılan araştırmalar neticesinde Fatih Sadri adında gerçek bir kişinin var olup olmadığı bilinmezken, adına yazılan kitapların ve makalelerin ise kim veya kimler tarafından ne maksatla kaleme alındığı ise şüpheli bir şekilde ortada duruyor. 

ANKARA EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA

Mamak İlçesi Misket Mahalle'sinde 16 Ocak tarihinde binaların kapılarına şeriat çağrısı ve propagandası yapan bildiriler dağıtıldı. Çevre sakinlerin tedirgin eden olay sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. Kimliği tespit edilen şüpheli A.T. İstanbul'da gözaltına aldı. A.T. emniyetteki işlemlerin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edilecek.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "16 Ocak 2021 günü Mamak ilçesi Misket Mahallesi'nde binalara ve evlerin kapılarına, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici mahiyette bildiriler bırakan A.T., yapılan çalışmalar neticesinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli Müdürlüğümüzdeki işlemlerin ardından Cumhuriyet başsavcılığına sevk edilecektir" denildi.

Yorumlar