Fatih Ertürk Tele1'de neden yok, ayrıldı mı, Halk TV'den neden ayrıldı, nerede şimdi?

Fatih Ertürk neden yok, Tele 1'den de mi ayrıldı, Halk TV'den ayrıldı mı, neden ayrıldı, sorun mu çıktı neden program yapmıyor? Hangi kanala geçti, hangi kanalda program yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Fatih Ertürk Tele1'de neden yok, ayrıldı mı?

Fatih Ertürk Tele1'de neden yok, hangi kanalda, neden çıkmıyor, Halk TV'den ayrıldı mı, hangi kanalda, sorun mu çıktı neden program yapmıyor, Halk TV ile aralarında sorun mu yaşandı? Yeni geçtiği Tele 1 kanalından da mı ayrıldı, neden programa çıkmıyor? İşte Fatih Ertürk'ün ekrana çıkmama sebebi:

Fatih Ertürk, Halk TV'den ayrılmak zorunda kaldıktan sonra Tele 1'e kendi patronuna övgüler dizerek gelmişti. Ancak buradaki serüveni de kısa sürdü.

CHP'nin gayri resmi yayın organı olarak bilinen Halk TV'de program yapan Fatih Ertürk son zamanlarda program yapmıyor.

Fatih Ertürk Tele1'de neden yok, hangi kanalda, neden çıkmıyor, Halk TV'den ayrıldı mı?
Fatih Ertürk Tele1'de neden yok, hangi kanalda, neden çıkmıyor, Halk TV'den ayrıldı mı?

 

Siyaset dünyasının farklı isimlerin Halk TV'de ekranlara çıkararak dikkatleri üzerine çeken Fatih Ertürk son zamanlarda yok.

Haliyle programın takipçileri "Fatih Ertürk neden yok, ayrıldı mı?" diye soruyor.

Gazeteci ve televizyon programcısı Fatih Ertürk Halk Tv’den ayrıldı. Ertürk’ün önümüzdeki dönem Tele 1 Tv’nin Ankara Bürosu’nda görev alması için görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Gazeteci ve televizyon programcısı Fatih Ertürk, 1986 yılında gazeteciliğe başladı. Çeşitli gazetelerde çalışan Ertürk, son 8 yıldır Halk Tv’nin en çok izlenen programlarından Günün Raporu’nu hafta içi her gün yapıyordu.

Ağırlıklı olarak Türkiye’nin ekonomik, diplomatik ve siyasi sorunlarını konuklarıyla değerlendiren Ertürk, cumartesi günleri de Türkiye Nereye adlı programı yaptı. Ertürk’ün, aralarında Türkiye Nereye ve Sicil’in de yer aldığı 4 kitabı bulunuyor.

Fatih Ertürk Tele1'de neden yok, hangi kanalda, neden çıkmıyor, Halk TV'den ayrıldı mı
Fatih Ertürk Tele1'de neden yok, hangi kanalda, neden çıkmıyor, Halk TV'den ayrıldı mı

 

Ertürk’ün Halk Tv ile dün itibarıyla yollarının ayrıldığı netleşti. Ayrıca Ertürk’ün bir diğer muhalif televizyon kanalı Tele 1 ile görüşmelere başladığı öğrenildi.

Görüşmelerin netleşmesi durumunda kısa süre içinde yeni adresinin resmi olara da kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Fatih Ertürk, Halk TV'den ayrıldığı yönündeki mesajı şöyle paylaşmıştı: 

"Size Ankara stüdyolarından son kez sesleniyorum. Bizim için son program olacak. Ankara bürosu kapanıyor ve İstanbul'a taşınıyor. Bu program da İstanbul'a gidecek ve orada yapılacak"

FATİH ERTÜRK KİMDİR, NERELİDİR?

Fatih Ertürk 20 Aralık 1962 tarihinde Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Dutdibi köyünde dünyaya geldi. İlkokulu İstiklal İlkokulu, orta okulu Merkez Ortaokulu, Lise eğitimini ise Antakya Merkez Lisesinde tamamlamıştır. 29 yılı aşkın süredir, gazeteciliğe ve yazarlığa emek veren son dönemlerde ise hazırladığı ve sunduğu programlar ile ülkemiz adına hizmetlerini devam ettiren usta isimlerdendir. Hakkında ise merak edilen bir çok soru merak konusudur. Nereli? gazetecilik, yazarlık, sunuculuk hayatı ve bilinmeyen diğer biyografi bilgileri ile sizlerle.

1980 yılında Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazanmış ancak, idealindeki meslek gazetecilik olduğu için okulu 2. sınıfta bırakarak Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesini kazanarak 1982 yılında buraya kayıt yaptırmıştır.

1986 yılında Akajans haber ajansında mesleğe adım atmış ve YANKI dergisinde yazı yazmaya başlamıştır. 1987 yılında Türkiye gazetesinin kuruluşunda muhabir olarak çalışan usta gazeteci, yazar Fatih Ertürk, 1990 yılında kısa dönem askerliğini tamamlamış ve 1991 senesinde Milliyet gazetesinde çalışmaya başlamıştır. Rahmi Turan’ın çağırısı ile 1992 yılında Meydan gazetesine geçmiştir. 1994 yılında STAR televizyonu Ankara Parlamento Büro Şefi oldu. 1997 yılında genel yayın yönetmeni Ardan Zentürk döneminde STAR televizyonu Ankara Temsilciliğine getirildi.

Susurluk komisyonunda gazeteci olarak görev yapan Ertürk bu dönem de iki ayrı ödülün sahibi olmuştur. 2001 yılında ise STAR’da görevinden ayrılmıştır. 2002’de SABAH gazetesi parlamento muhabirliği görevini üstlendi. 2006 yılında SABAH’tan ayrılarak bir dönem siyaset yaşamına yön veren ULUS dergisinin yeniden yayın yaşamına geçişinde genel yayın yönetmenliğine getirilmiştir. 2012 yılında Halk TV’de görev yapmaya başlayan Fatih Ertürk, günümüzde halen Halk TV parlamento büro temsilcisi ve “Türkiye Nereye” programının hazırlayıcısı ve sunucusu olarak başarılı projelerin altına imza atmaya devam etmektedir.

Fatih Ertürk; AK Parti’nin kuruluş yıllarını anlatan “Türkiye Nereye”, Fetullah Gülen’in bilinmeyen yaşam öyküsünü meclis FETÖ darbe komisyonuna gelen resmi belgelerden alarak yazdığı “Sicil”, Milli Mücadele Kahramanlarından Ali Fuat Cebesoy’un yaşamını anlatan bir biyografi ve Namık Kemal’in eserleriyle ilgili bir deneme kitabı yazmıştır. Meslek yaşamı boyunca 4 kez “Gazetecilik” ödülüne layık görülmüştür.

Sürekli basın kartı taşıyan; Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği, Foto muhabirleri Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi olan usta isim; evlidir ve bu evliliğinden bir evladı vardır.

Fatih Ertürk'ün şu anda Tele 1'deki programına çıkmıyor olmasının nedeni ikinci kez koronavirüs hastalığına yakalanmasından kaynaklanıyor. Daha önce bir kez yakalanan Ertürk, bir kez daha virüse yakalanarak karantinaya alındı. İkinci kez koronaya yakalanan Ertürk daha önce 14 gün karantinaya alınmıştı; şimdi ise 7 günlük bir karantinaya alındı.


 

Yorumlar

Gülkend Enünlü Halk tv ye çok emeği geçmiş sevilen ve saygı duyulan bir program yapımcı ve sunucu önemli yorumları ile siyaset bilimci ve kitapları ile kanıtlanmış vatanperver insan . Ç OK ÜZGÜNÜM GEÇMİŞ OLSUN .
Birsen çimen Fatih Ertürk programını severek izliyorum tele l de neden yok
Akif Gunduz Yavuz Rahatladim. Oradan da ayrilmasi baska bir anlama gelirdi. Demek ki bir mesele yok. Gecmis olsun.
ayşe onat geçmiş olsun.